Onder toeziend oog van de trainers Jan Wouters en Ronald Koeman heeft het elftal van trainer/coach Jean-Paul de Jong maandagavond tegen Jong Feyenoord/Excelsior een zeer verdienstelijk gelijkspel behaald.

Onder leiding van de prima fluitende Merlijn Gerritsen werd het een zeer amusante voetbalwedstrijd. Vooraf was duidelijk dat FC Utrecht het van het collectief moest hebben, omdat de thuisclub over duidelijk meer individuele kwaliteiten leek te beschikken. Daar was op het veld echter weinig van te merken. De Utrechts beloften begonnen gelijk met veel balbezit en wilden het doel van Kostas Lamprou via de kortste weg opzoeken.

Golven
De eerste echte grote kans was echter voor Mitchell te Vrede, de spits van Feyenoord. Gelukkig schoot hij de bal naast het Utrechtse doel. Aan de andere kant waren het vooral Yassin Ayoub en Elroy Pappot die een paar keer gevaarlijk doorkwamen. De eerstgenoemde schoot zelfs een vrije trap nog een keer vol op de buitenkant van de paal. Het spel golfde heen en weer en het talrijke publiek in Stadion Woudestein verveelde zich geen minuut. Ook Harmeet Singh raakte nog een keer de lat en aan de andere kant wilde Kevin van Kippersluis na een mooie passeeractie graag een penalty claimen bij scheidsrechter Gerritsen. Deze liet echter gewoon doorspelen.

Minder fortuinlijk was FC Utrecht-middenvelder Esmat Shanwary die een hak van een tegenstander bij een val vol op zijn neus kreeg, waardoor ook de clubarts van Feyenoord nog even in actie moest komen. Na behandeling kon de middenvelder gelukkig de wedstrijd weer hervatten. Vlak voor de rust kwam de thuisploeg wat fortuinlijk op voorsprong. Het was Ruud Vormer die zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied dusdanig van richting veranderd zag worden, dat hij voor doelman Paul van der Helm onhoudbaar was geworden: 1-0.

Frisse krachten
In de rust wisselde trainer De Jong uit voorzorg de eerdergenoemde Esmat Shanwary en Kai Heerings. Met twee frisse krachten werd de tweede helft begonnen. Na 7 minuten kwam FC Utrecht al op een verdiende 1-1 stand. Het was Elroy Pappot, die een sterke wedstrijd speelde en een prima assist op Kevin van Kippersluis gaf. De linksbuiten kon gemakkelijk de gelijkmaker binnenschuiven. Dit tot grote woede van de Rotterdamse doelman, die dit ook duidelijk hoorbaar aan zijn verdedigers liet merken.

In de 56e minuut ging het echter weer mis. Het was een corner van Ruud Vormer die via de vuisten van keeper Van der Helm in het Utrechtse doel verdween: 2-1. Toch waren  de beloften niet verslagen. Het had wel even tijd nodig om zich te herpakken. Het team schrok even toen Wesley Verhoek en Yannick Cortie in een luchtduel met de koppen tegen elkaar kwamen, waarbij vooral de Utrechtse verdediger veel last leek te hebben. Na enkele minuten behandeling kon ook hij gelukkig weer verder.

Slotoffensief
In het laatste kwartier werden de krachten echter weer gebundeld voor een slotoffensief. Vooral via de rechterkant van Soufyan Moro, hij was John Goossens duidelijk de baas, was er veel snelheid en dreiging. De beloning kwam tien minuten voor tijd. Het was Elroy Pappot die een vrije trap fantastisch over de muur in de bovenhoek krulde en keeper Lamprou volledig kansloos liet.

In de laatste minuten werd niet meer gescoord. Beide trainers, Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul de Jong, hadden na afloop vrede met het gelijke spel. De Jong roemde vooral de teamprestatie en het getoonde karakter van zijn ploeg.

Volgende week maandag staat de uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen op het programma.