Met een 2-3 overwinning is Jong FC Utrecht vertrokken uit Alphen aan de Rijn. In het kader van de Alternatieve beloftencompetitie speelde de beloften tegen ARC. Jong kreeg meer dan genoeg, maar verzilveren bleek in deze wedstrijd een te moeilijke opgave.

Scheidsrechter Henshuijs uit Amsterdam begon de wedstrijd iets later dan gepland. Blijkbaar hadden de spelers uit Utrecht daar last van, want de eerste minuten waren duidelijk voor de thuisploeg. Met veel energie werd het doel van Paul van der Helm gezocht. Al in de elfde minuut was het raak.

Het was ARC-spits Van Delft die een Utrechtse verdedigingsfout eenvoudig afstrafte: 1-0. Het thuispubliek, de laatste tijd niet verwend met veel sportieve successen, was gelijk erg enthousiast. Ook de herinnering aan de spectaculaire wedstrijd van vorig seizoen, 6-4 winst voor de thuisclub, werd gelijk weer nieuw leven ingeblazen. Utrecht was echter niet van plan aan dit scenario mee te werken.

Gekanteld
Binnen tien minuten was de wedstrijd gekanteld. Eerst was het Jordi Balk die zijn rush vanuit de laatste linie plotseling geblokkeerd zag worden. Balk zag tot zijn geluk dat de gevaarlijke counter van ARC ook weinig rendement had. Het was zelfs Jong FC Utrecht dat de bal weer snel veroverde en gelijk spits Romano van der Stoep de diepte instuurde. In een geweldige lange spurt was hij duidelijk twee verdedigers de baas en schoot zeer bekwaam de 1-1 langs keeper Ooi.

Weer even later was het Nassir el Aissati die met een prachtige actie wederom Romano van der Stoep in staat stelde de 1-2 voorsprong op het scorebord te brengen. Toch ging het voor rust weer mis. Nadat Esmat Shanwary wegens aanmerkingen op de leiding voor vijf minuten aan de kant mocht toekijken en FC Utrecht dus met tien man verder moest, was er wederom een verdedigingsfout de oorzaak van dat Looyestein de 2-2 achter van der Helm mocht knallen. Dit was ook gelijk de ruststand.

Tweede helft
Met twee verse krachten begon FC Utrecht aan de tweede helft. Al in de eerste minuut na aanvang kwam Jong weer op voorsprong. Het was rechteraanvaller Soufyan Moro die op eigen helft aan een mooie solo begon. Op volle snelheid passeerde hij een viertal ARC-verdedigers en slaagde er ook nog in de bal tegen het net te krijgen: 2-3.

In de fase daarna regende het kansen voor de Utrechters. Het waren Kevin van Kippersluis, Soufyan Moro en Radovan Mitrovic die zeer vlotte aanvallen niet konden afronden. Ook schoot Cedric Badjeck nog vol op de paal. Twintig minuten voor tijd was het nog even spannend toen Yannick Cortie de bal van de lijn moest halen. Hij bleef erg koel en was deze lastige situatie de baas. In de laatste minuten bleef Utrecht de ploeg in balbezit en kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Geel:
31’ Esmat Shanwary (FC Utrecht)
73’ Buinink (ARC)

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm.Ralph Owusu, Jordi Balk ( 71’ Yannick Cortie), Aleksander Bjelica, Laurens van der Voort, Nassir el Aissati ( 58e min. Sean Klaiber), Radovan Mitrovic, Esmat Shanwary ( 46’ Cedric Badjeck), Maikel Lange, Romano van der Stoep ( 46’ Kevin van Kippersluis), Soufyan Moro.