Jong FC Utrecht op bezoek bij SC Cambuur

9 december 2016

Het beloftenteam van FC Utrecht komt vanavond (vrijdag) in actie in Leeuwarden. 

Jong FC Utrecht komt vanavond (vrijdag) in actie in Friesland. In Leeuwarden is SC Cambuur de tegenstander van de ploeg van trainer/coach Robin Pronk. De bal gaat op de kunstgrasmat van het Cambuur Stadion om 20.00 uur rollen.

Uitstekende zaken deed Jong FC Utrecht vorige week. Op maandag speelden de talenten uit de Domstad in Stadion Galgenwaard met 1-1 gelijk tegen Almere City FC; een team dat meedraait in de top van het klassement van de Jupiler League. Vier dagen later, in Bunschoten-Spakenburg, wonnen de Utrechters met 3-1 van het in uitstekende vorm stekende FC Emmen.

‘Extra vertrouwen’
“We hebben het prima gedaan”, constateerde oefenmeester Pronk na afloop van de zege op de Emmenaren. “Het was bijzonder prettig dat we op 2-0 kwamen. Dat is het natuurlijk altijd, maar vandaag was het na een aantal weken van niet niet, nét wel. Het zorgde voor extra vertrouwen.”

Reeks ten einde
SC Cambuur kwam dit seizoen moeizaam op gang en verloor vorige week met 1-3 van Jong Ajax; een team waar Jong FC Utrecht onlangs nog gelijk tegen speelde (2-2). De vier partijen vóór het treffen met de Amsterdammers liepen een stuk gunstiger af voor de Leeuwarders, die achtereenvolgens wonnen van FC Volendam, FC Emmen, NAC Breda en Telstar.

Elf versus achttien
Het voorlopige resultaat van zeventien partijen Jupiler League-voetbal voor SC Cambuur, dat vorig seizoen nog speelde in de Eredivisie? De ploeg staat op de elfde plaats van het klassement. Jong FC Utrecht, dat debuteert op het één na hoogste niveau van de Nederlandse voetballadder, staat op positie achttien.

Volg het live!
Ook als je vanavond niet in het Cambuur Stadion bent, kun je de wedstrijd SC Cambuur - Jong FC Utrecht rechtstreeks volgen. FOX Sports zendt flitsen van de partij uit in het programma Voetbal op Vrijdag, en via Twitter doet FC Utrecht live verslag. . De samenvatting van de wedstrijd komt aan bod in het Jupiler League-programma van Veronica, dat omstreeks 23.00 uur begint. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres