De beloftenploeg van FC Utrecht speelt vanavond (maandag) een thuiswedstrijd tegen Almere City FC. In Stadion Galgenwaard gaat de bal om 20.00 uur rollen.

Twee gezichten liet Jong FC Utrecht vrijdagavond in Oss zien. In de eerste helft van het duel met de plaatselijke FC zagen meer dan drieduizend toeschouwers een prima voetballend Jong FC Utrecht, dat met een verdiende 0-1 voorsprong de kleedkamer opzocht. Na de rust was het wedstrijdbeeld anders en leidden individuele fouten vier Brabantse doelpunten in. Vlak voor tijd gaf Sylla Sow de uitslag een wat meer draaglijke aanblik; maar meer ook niet: 4-2.

Uit het goede vaatje tappen
Dat vaatje van de tweede helft, dat moet het team van trainer/coach Robin Pronk snel wegdoen. Uit het vaatje van de eerste 45 minuten van de partij, dáár moet getapt worden in de partij van vanavond tegen Almere City FC. Dat is de nummer 4 van de Jupiler League, en meer bijzonder dé ploeg in vorm, samen met Helmond Sport en MVV Maastricht. Vlak voor het einde van de tweede periode leiden die teams het periodeklassement, met 15 punten uit 6 wedstrijden.

De mannen van De Gier
In de selectie van Almere City FC zijn zowel jonge, talentvolle spelers terug te vinden als ervaren krachten, zoals bijvoorbeeld ex-FC Utrecht’er Kees van Buuren, Paul Quasten, Rick ten Voorde en Sherjill Macdonald, een 32-jarige aanvaller die voor onder meer Hamburger SV II, West Bromwich Albion, Germinal Beerschot en Chicago Fire uitkwam voordat hij dit seizoen neerstreek in Flevoland. Eén van de smaakmakers bij de FC uit Almere, die ook nog eens gedeeld clubtopscorer is, is Soufyan Ahannach. De Brabander Jack de Gier staat voor de spelersgroep van de Almeerders, die sinds de aanstelling van de oud-speler van onder meer FC Twente, NEC en Go Ahead Eagles een enorme groei hebben doorgemaakt.

Tickets via internet en (’s avonds) in Fanshop
Kaarten voor de wedstrijd Jong FC Utrecht - Almere City FC kun je aanschaffen via internet en ’s avonds, vanaf 18.30 uur, in de FC Utrecht Fanshop.

Live verslag op Twitter, flitsen op FOX Sports
De wedstrijd Jong FC Utrecht - Almere City FC komt niet rechtstreeks op FOX Sports. Wel komen er flitsen van het duel voorbij in het live schakelprogramma van de televisiezender. Live verslag van de partij wordt via Twitter gedaan: @fcutrechtmatch. Een samenvatting van de wedstrijd is vanaf een uur of 23.00 te zien op Veronica.