Jong FC Utrecht speelde vanmiddag (zondag) met 2-2 gelijk tegen Lierse SK B. Hoewel de Utrechters tijdens de eerste helft heer en meester waren tegen de Belgische beloftenploeg, werd pas in de slotfase van de partij een nederlaag afgewend.

Aanvallende middenvelder Erwin de Groot legt af op Cedric Badjeck, die uithaalt maar in keeper Yarne Arrazola de Onate een sta-in-de-weg vindt. In de rebound is er dan opnieuw Badjeck, die een breedtepass geeft op Gyrano Kerk. De rechtsbuiten rondt af: 2-2. Pas vijf minuten voor tijd slagen de Utrechtse beloften erin een nederlaag tegen de reserves van Lierse SK af te wenden.

De touwtjes in handen
En dat mogen de manschappen van trainer/coach Robin Pronk zichzelf aanrekenen. Want hoewel Lierse SK B bijna het zoet van de overwinning mag proeven, is het Jong FC Utrecht dat een klein uur lang de touwtjes stevig in handen heeft op een waterkoud Sportcomplex Zoudenbalch.

Verbeek maakt indruk bij rentree
Met name via linksbuiten Danny Verbeek, die na zo’n vier maanden afwezigheid zijn rentree op het wedstrijdveld maakt, ontstaan veel kansen voor de Utrechtse beloften. Verbeek draait rechtsback Ayman Abdel Halem van de ploeg uit Lier met de regelmaat van de klok dol, levert een handvol goede voorzetten af, maar telkens staat er niemand die de bal het laatste, beslissende zetje kan geven. Of staat er wel iemand, maar ontbreekt het aan scherpte.

De Groot opent de score
Als de tweede helft nog maar net van start is gegaan, komen de Utrechters dan toch op voorsprong. Badjeck vindt De Groot, die met een stijlvolle halve omhaal Arrazola de Onata passeert (1-0).

Kantelen
Maar dan kantelt de wedstrijd, wordt Jong FC Utrecht slordiger in balbezit en minder scherp bij balverlies. Daarvan profiteren in een tijdsbestek van vijftien minuten de twee Belgische spitsen Charles Kwateng (1-1) en Ibrahim Brik, die de 1-2 aantekent. Dankzij een sterke slotfase voorkomen de Utrechtse talenten, dankzij de goal van Kerk, een nederlaag: 2-2.

Divisie B binnenkort van start
Komende week staat er voor Jong FC Utrecht geen wedstrijd op het programma. Op maandag 8 december begint het team van oefenmeester Pronk aan de tweede fase van het seizoen. Tijdens de eerste speelronde in Divisie B gaat Jong FC Utrecht op bezoek bij Jong ADO Den Haag.

Jong FC Utrecht - Lierse SK B 2-2 (0-0)
48. Erwin de Groot 1-0
55. Charles Kwateng 1-1
70. Ibrahim Brik 1-2
86. Gyrano Kerk 2-2