Jong FC Utrecht vecht zich vandaag (vrijdag) in de tweede helft van de wedstrijd tegen sc Cambuur venijnig terug van een 2-0 achterstand, maar gaat uiteindelijk toch met 4-2 onderuit.

De nederlaag is voor niemand een grotere domper dan voor een Menno Heus. Heus keept een wereldpot met misschien wel tien, twaalf highlight-reddingen. Zelfs de pers raakt in Friesland de tel kwijt, zo vaak gaat de keeper gestrekt, door de lucht of over de grond. In de eerste helft is hij de enige Jong FC Utrecht speler die de ploeg weerhoudt van een pijnlijke afstraffing in Leeuwarden. Toch moet hij twee keer vissen, waardoor de ploeg met een 2-0 achterstand de kleedkamer in gaat.

Aansluiter
Maar die 2-0 is overbrugbaar, zo blijkt in de tweede acte. Jong FC Utrecht trekt zich op aan zijn keeper en vecht zich vanaf minuut 54 helemaal terug in de wedstrijd. Die minuut is het Myenty Abena die een standaardsituatie tot doelpunt verzilvert. De aansluitingstreffer? Die doet de hoop bij de Domstedelingen weer leven.

Gyrano Kerk mag acht minuten later zelfs de gelijkmaker binnenschuiven. Drie keer is scheepsrecht, zo moet de razendsnelle aanvaller hebben gedacht. In de schamele minuten dat Jong FC Utrecht in de eerste helft speldenprikjes uitdeelt, verschijnt hij alleen voor de keeper. Hij mist doel. En ook net na rust weet hij een één-op-één situatie niet te verzilveren. Maar die gelijkmaker in de 62e minuut doet Cambuur wankelen. Het team en het publiek zijn er even helemaal uit.

Veertien minuten lang mag Jong FC Utrecht genieten van de nieuwe entourage en hopen op minimaal één punt. Totdat twee momenten snel achter elkaar het duel definiëren: een corner en een strafschop. Ze leiden tot doelpunten van Martijn Barto, die 63 minuten na zijn eerste doelpunt raakt trapt, en een perfect genomen penalty van Erik Bakker.  In twee minuten tijd wordt het gelijkspel waar zo hard voor is gevochten teniet gedaan en keert Jong FC Utrecht met lege handen terug naar Utrecht.

Maandag 19 december afsluiter
Jong FC Utrecht neemt de ervaring van het treffen tegen sc Cambuur mee naar de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft. Op maandag 19 december is Telstar de tegenstander in Stadion Galgenwaard.

sc Cambuur – Jong FC Utrecht 4-2

13. Martijn Barto 1-0
33. Sander van de Streek 2-0
54. Myenty Abena 2-1
62. Gyrano Kerk 2-2
76. Martijn Barto 3-2
78. Erik Bakker 4-2