Jong FC Utrecht begint aan nieuwe competitie

8 december 2014

Beloften starten met uitwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag in Divisie B.

De tweede fase van het seizoen gaat voor Jong FC Utrecht vanavond (maandag) van start. De Utrechtse beloften trappen Divisie B af in het Kyocera Stadion. Daar, vanaf 18.30 uur, is Jong ADO Den Haag de tegenstander van de formatie van trainer/coach Robin Pronk.

Spannend tot en met de allerlaatste minuut was het voor Jong FC Utrecht in de voorrondecompetitie van dit seizoen. De Utrechtse beloften grepen weliswaar naast een ticket voor Divisie A, maar stelden op de laatste speeldag dankzij een knappe comeback (van 0-3 achter naar 3-3 tegen Jong Go Ahead Eagles) wél deelname aan Divisie B veilig.
Jong ADO Den Haag thuis sterk

Uit één van de andere voorrondepoules stroomt Jong ADO Den Haag in Divisie B in. En die ploeg, zo leert een blik in de boeken, is op eigen veld tot grootse daden in staat. Zo versloegen de groengelen dit seizoen al Jong sc Heerenveen met 4-0 en Jong Feyenoord/Excelsior met 3-0.

Van ‘ruim voldoende’ naar ‘goed’
“Als ik nu een label op de prestaties tot nu toe zou moeten plakken, zou dat ‘Ruim voldoende’ zijn”, zei trainer/coach Robin Pronk in een uitgebreid interview op FCUtrecht.nl. “De vraag is nu: ‘Hoe maken we daar ‘Goed’ van?’ We moeten stabieler worden, minder tegendoelpunten krijgen. Divisie B moeten we willen winnen. Leren winnen, ook dat is een facet dat bij de ontwikkeling van spelers komt kijken. Dat we nu in Divisie B weer ergens om spelen, is wat dat betreft goed. Het vergt van spelers een bepaalde strijd en wekt een spanningsveld op.”

Live verslag via Twitter
Supporters van FC Utrecht die vanavond niet in het Kyocera Stadion zijn, maar wél graag de verrichtingen van de talentenploeg willen volgen, kunnen daarvoor terecht op Twitter. Via @fcutrechtmatch doet FC Utrecht live verslag vanuit Den Haag.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres