Jeroen Verhoeven: 'Na rode kaart erg lastig'

26 oktober 2014

Tegen PSV mocht Jeroen Verhoeven weer eens negentig minuten het doel van FC Utrecht verdedigen. Punten pakte de ploeg niet; PSV won met 1-5.

Doelman Jeroen Verhoeven maakte voor het eerst sinds lange tijd negentig minuten in de Eredivisie, maar dat was voor de goalie van FC Utrecht geen reden om na PSV-thuis met een glimlach van het veld te stappen. Van de Eindhovenaren werd immers met 1-5 verloren. FCUtrecht.nl sprak met de sluitpost over de wedstrijd.

Snelle goal
PSV kreeg volgens de doelman precies wat het wilde: een rappe voorsprong. "Na de Europese wedstrijd die ze eerder deze week speelden, gingen ze op zoek naar een snelle voorsprong. Die kregen ze ook via Maher. Dan kunnen ze verder op de counter spelen en daarin zijn ze erg gevaarlijk." 

Rode kaart
Het was ongetwijfeld één van de belangrijkste momenten van de wedstrijd: de rode kaart voor Mark van der Maarel en de daarop volgende strafschop voor de Eindhovenaren, die werd benut door Memphis Depay: 0-2. "Met tien man weet je dat het erg lastig gaat worden tegen PSV. Zeker als kort daarna ook nog de 0-3 valt", zei Verhoeven. 

Sterke fase
FC Utrecht kende na rust een goede periode in de wedstrijd, waarin het ook tot scoren kwam via Ruud Boymans, na alweer de zesde assist van het seizoen van Tommy Oar. "Daarin moet ik de ploeg een compliment geven", zegt Verhoeven. "Als je met 0-3 de kleedkamer ingaat, is het lastig om een kwartier later weer te voetballen. Dat hebben we goed opgepakt. Een verlies hebben we er helaas niet mee kunnen voorkomen." 

Fraaie reddingen
Ondanks de tegendoelpunten kan Verhoeven terugkijken op een heel behoorlijke wedstrijd. Met fraaie reddingen behoedde hij zijn team voor een grotere nederlaag. "Maar naar mijn eigen prestatie kijk ik niet", aldus de goalie. "We winnen of verliezen als team."

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres