Interlands: zo deden de FC Utrecht-spelers het

29 maart 2017

Een overzicht van de verrichtingen van de FC Utrecht-(jeugd)internationals.

De interlandperiode is afgesloten, de diverse competities worden hervat. Voor FC Utrecht betekent dat de terugkeer van een aantal spelers op Sportcomplex Zoudenbalch. Een overzicht.

Sofyan Amrabat - Marokko
Middenvelder Amrabat werd geselecteerd voor de nationale ploeg van Marokko en debuteerde afgelopen dinsdag in de vriendschappelijke interland tegen Tunesië. Het door FC Utrecht opgeleide talent maakte een grote indruk op de Marokkaanse voetbalfans, zo concludeerde FCUtrecht.nl naar aanleiding van een rondgang op social media.

Richairo Zivkovic - Jong Oranje
Met Jong Oranje ging Richairo Zivkovic naar Spanje. Daar speelden de Nederlandse talenten twee oefenpotten en in één daarvan kwam de door FC Utrecht van Ajax gehuurde aanvaller in actie. Dat was tegen Jong Oostenrijk, en dat duel ging met 0-1 verloren. Zivkovic vond wél het net, maar vanwege buitenspel werd de treffer afgekeurd.

Giovanni Troupée, Odysseus Velanas en Thijmen Nijhuis - Oranje Onder 19
Doelman Thijmen Nijhuis, verdediger Giovanni Troupée en middenvelder Odysseus Velanas van FC Utrecht werden opgeroepen voor Oranje Onder 19, dat zich in eigen land ging proberen te kwalificeren voor het EK.
Van Finland Onder 19 werd met 1-0 gewonnen in de eerste poulewedstrijd. In die partij maakte Troupée de 90 minuten vol. Velanas stond in de basis en maakte 70 speelminuten. Nijhuis bleef op de bank.
In de tweede match werd Oekraïne Onder 19 verslagen met 2-0, waardoor het EK binnen bereik was. Velanas deed als invaller enkele minuten mee. Troupée bleef op de bank. Nijhuis was inmiddels teruggekeerd in Utrecht, hetgeen Troupée deed na de tweede geboekte zege. In de derde groepswedstrijd werd het 0-0 tegen Griekenland Onder 19. Velanas, nochtans met Griekse roots, bleef de hele partij op de bank.

Gabriël Culhaci - Oranje Onder 18
In Oostenrijk werd tegen de leeftijdsgenoten uit dat land door Oranje Onder 18 met 1-1 gelijkgespeeld; al de vijfde remise voor Oranje Onder 18 dit seizoen. Voor FC Utrecht-verdediger Gabriël Culhaci was er een volledige wedstrijd aan speeltijd weggelegd.
Enkele dagen later speelde Oranje Onder 18 in Lisse tegen Tsjechië Onder 18 en dat ging stukken beter: met liefst 5-0 wonnen de Nederlanders. Culhaci begon weliswaar op de bank, maar kwam al na 17 minuten binnen de lijnen om Boy Kemper te vervangen.

Mohamed Mallahi, Tommy St. Jago, Fabian de Keijzer - Oranje Onder 17
Een week eerder al ging Oranje Onder 17 op pad. De ploeg van Kees van Wonderen ging proberen zich te plaatsen voor het EK en begon goed: met 2-0 werd van België Onder 17 gewonnen. De eerste goal werd voorbereid door FC Utrecht-talent Mohamed Mallahi, voor wie Van Wonderen tegen de Belgen een basisplaats in petto had. Voor Fabian de Keijzer en Tommy St. Jago waren nog geen speelminuten weggelegd. 
Er volgt een treffen met Wit-Rusland Onder 17 en ook die partij wordt gewonnen; met 3-2. Mallahi bereidt de 1-0 voor en doet dik 63 minuten mee; daarna wordt hij vervangen. 
In de derde en laatste partij wordt een knappe 2-1 overwinning geboekt. De Keijzer staat tegen de Italianen op doel en ook St. Jago speelt de hele partij. Omdat die wordt gewonnen, eindigen de Nederlanders als groepswinnaar. Het EK-ticket was al na de pot tegen de Wit-Russen in de pocket.

Tommy St. Jago, Fabian de Keijzer em Mohammed Mallhali
Tommy St. Jago, Fabian de Keijzer em Mohammed Mallhali
Mohammed Mallahi in actie bij O17
Mohammed Mallahi in actie bij O17
Giovanni Troupée bij O19
Giovanni Troupée bij O19
Odysseus Velanas bij O19
Odysseus Velanas bij O19
Thijmen Nijhuis bij O19
Thijmen Nijhuis bij O19
Richairo Zivkovic bij Jong Oranje
Richairo Zivkovic bij Jong Oranje
Sofyan Amrabat bij Marokko
Sofyan Amrabat bij Marokko
Gabriel Culhaci bij O18
Gabriel Culhaci bij O18

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres