In de Utrechtse zon, wandelen voor water in Afrika

22 maart 2017

Leerlingen van Utrechtse basisscholen lopen prachtige opbrengst bij elkaar.

Zes kilometer wandelen met zes liter water op je rug. Dat deden 206 leerlingen van verschillende basisscholen uit Utrecht (De Internationale School, De Daltonschool Rijnsweerd, De Utrechtse School Vereniging en De Vrije School) woensdagmorgen.
 
Waarom? Om te ervaren hoe het is om elke dag voor water te moeten lopen. Daarbij halen de leerlingen met deze wandeltocht geld op voor kinderen in Afrika, door zich te laten zich sponsoren per kilometer. De opbrengst van Wandelen voor Water wordt gebruikt voor het bouwen van voorzieningen met schoon drinkwater, het verbeteren van de hygiënische omstandigheden en het helpen opzetten van goed onderhoud.
 
Voor de vierde keer op rij organiseerde Rotary Club Utrecht West en Rotary Club Utrecht Kromme Rijn ‘Wandelen voor Water’. Het startpunt van de wandelroute door Oud-Amelisweerd: FC Utrecht’s trainingsaccommodatie Sportcomplex Zoudenbalch. Om 8.00 uur werd het complex omgetoverd tot een feestelijk startpunt, waarbij de zon ook haar steentje bijdroeg. Voorafgaand aan de wandeling onthulde Algemeen Directeur Wilco van Schaik - samen met FC Utrecht spelers Sean Klaiber en Wout Brama - het totaal opgehaalde bedrag. Terwijl ‘Eye of the Tiger’ uit de boxen galmde, rolden de spelers het papier uit: € 35.000!
 
Met deze fantastische opbrengst, waren de kinderen gedreven om de zes kilometer ook daadwerkelijk te gaan lopen. Ruim een uur na vertrek verschenen de eerste kinderen alweer terug op het trainingscomplex. Tiger en Tigergirl wachtte hen op bij de finish met een high five. De laatste paar stappen gingen wat langzamer, maar alle kinderen hebben het gered: zes kilometer met zes liter water! 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

Digital partner

tres