Een uitstekend spelend FC Utrecht heeft met 4-0 gewonnen van Roda JC. In de eerste helft scoorden Jacob Mulenga, uit een penalty, en Jan Wuytens. In de tweede helft maakten Tommy Oar en Jacob Mulenga de doelpunten. Elroy Pappot maakte zijn debuut in het elftal van FC Utrecht.

Michael Zullo, Johan Mårtensson en Tommy Oar stonden bij FC Utrecht in de basis, omdat Dave Bulthuis en Nana Asare vorige week tegen PSV langdurig geblesseerd zijn geraakt (enkels) en Anouar Kali een wedstrijd geschorst was. Bij Roda JC stond de bij het Utrechtse publiek nog steeds zeer populaire oud-FC Utrechter Frank Demouge in het basiselftal. De spelers van FC Utrecht waren extra gemotiveerd, omdat zij kort voor de wedstrijd oud-ploeggenoot Mihai Nesu hadden ontmoet. De wedstrijd stond met onder meer een collecte in het teken van de Roemeen en zijn Foundation.

Eerste helft
FC Utrecht begon voortvarend aan het duel en zette Roda JC meteen onder grote druk. In het eerste kwartier kregen Cedric van de Gun, Jacob Mulenga en Edouard Duplan reeds doelkansen. In de 18e minuut werd Duplan in het strafschopgebied van Roda JC onderuit gehaald door Abel Tamata. Hoewel het een lichte overtreding was, gaf scheidsrechter Reinold Wiedemeijer Tamata de rode kaart. Bovendien kreeg FC Utrecht een penalty. Duplan was immers een doelkans ontnomen. Mulenga verzilverde de strafschop feilloos: 1-0

FC Utrecht ging door en overklaste Roda JC met goed en gevarieerd combinatievoetbal. Bij een schaarse uitval van Roda JC kwam Sanharib Malki na een voorzet van Demouge in botsing met Robbin Ruiter. Ruiter moest behandeld worden, maar kon verder spelen.

2-0
Na bijna een half uur spelen, maakte Jan Wuytens 2-0 met een bekeken schot van net buiten het strafschopgebied. Het was zijn eerste doelpunt in drie jaar. Ook daarna bleef FC Utrecht domineren en kreeg het kansen via Duplan en Jens Toornstra. Vlak voor de rust werd FC Utrecht doelman Robbin Ruiter voor het eerst echt op de proef gesteld. Op stijlvolle wijze verwerkte hij een door Mark-Jan Fledderus genomen vrije trap tot corner. De ruststand was 2-0.

3-0
Na rust ging FC Utrecht onverdroten verder. Al na twee minuten was het weer raak. Na een voorzet van Duplan en een prachtig hakje van Mulenga schoot Tommy Oar de bal achter Roda-doelman Filip Kurta. Roda JC kwam er daarna niet meer aan te pas. Mark van der Maarel, Duplan, Van der Gun, Toornstra en Mulenga kregen mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Het publiek genoot met volle teugen van het attractieve spel van FC Utrecht. Een hoogtepunt was de sleepbeweging waarmee Jacob Mulenga in de 51e minuut op onnavolgbare wijze twee tegenstanders uitspeelde.

4-0
Na ruim een uur spelen werd het 4-0 voor FC Utrecht. Nadat een schot van Duplan was weggewerkt door de Limburgse verdediging, kwam de bal bij de vlak voor het doel staande Mulenga. Met een paar fraaie manoeuvres schudde hij twee verdedigers van zich af en schoot de bal achter Kurta.

Het mooiste was nog de manier waarop Bob Schepers een kwartier voor tijd drie Roda-spelers op het verkeerde been zette en de bal bij de paal van het Roda-doel deponeerde. Van der Gun en Mulenga lukte het beiden net niet om de bal in het doel te werken.

Debuut Pappot
Vijf minuten voor tijd mocht Elroy Pappot zijn debuut maken. Hij kwam in het veld voor de moegestreden Duplan. Iedere keer dat de 19-jarige debutant de bal beroerde, werd hij door het thuispubliek aangemoedigd.

Een zeer goed spelend FC Utrecht won volkomen verdiend met 4-0 van Roda JC en heeft na 24 wedstrijden de zesde plek in de Eredivisie vast in handen. De aanwezigheid van Nesu heeft FC Utrecht weer extra kracht gegeven. Na afloop van de wedstrijd schoten de spelers enkele tientallen ballen het publiek in als dank voor de steun van het publiek.