Aanvaller Sébastien Haller en middenvelder Bart Ramselaar van FC Utrecht verdienden dit weekend allebei weer een ‘jeugdcap’. Haller kwam met Jong Frankrijk in actie in Schotland en Ramselaar speelde met Oranje Onder 20 in Duitsland.

In Aberdeen was er in de ploeg van Jong Frankrijk een basisplaats gereserveerd voor FC Utrecht’s aanvaller Haller, die zijn ploeg op voorsprong zag komen door een eigen doelpunt van Stephan Kingsley van Swansea City (0-1). Kort na de pauze verdubbelde Olympique Lyon’s Corentin Tolisso de marge (0-2) en pas in de blessuretijd deed Jong Schotland via Hearts-speler Billy King wat terug. De zege kwam voor Haller – die in de vierde minuut van de toegevoegde speeltijd nog werd vervangen door Girondins de Bordeaux’ Enzo Crivelli – en zijn ploegmakkers niet meer in gevaar: 1-2.

Spartaan Finn Stokkers maakte het enige Nederlandse doelpunt in de 2-1 nederlaag die Oranje Onder 20 leed tegen Duitsland Onder 20. In Aalen waren er voor FC Utrecht’s Ramselaar maar enkele speelminuten. Zeven minuten voor tijd kwam Ramselaar, die enkele dagen eerder nog een volledige wedstrijd speelde, als vervanger van Feyenoord’s Bart Nieuwkoop in de ploeg. De Duitse goals kwamen op naam van Thilo Kehrer (Schalke’04, 1-0) en Boubacar Barry (Karlsruher SC, 2-1).

Dinsdag speelt Haller in Strasbourg met Jong Frankrijk tegen Jong Oekraïne. Die wedstrijd begint om 18.45 uur. Ook voor Ramselaar staat er dan weer een duel op de rol; om 12.00 uur komt Oranje Onder 20 in actie tegen Turkije Onder 20 in Arena Aalen in Duitsland.