Gretig FC Utrecht speelt gelijk

3 augustus 2014

Eredivisionist in tweede wedstrijd in twee dagen tijd in evenwicht met Konyaspor: 1-1.

In wat de tweede wedstrijd in twee dagen tijd voor FC Utrecht was, zette het team van trainer/coach Robby Alflen een goed resultaat neer. De relatief jonge ploeg die hij inzette tegen Konyaspor sleepte tegen het basisteam van de Turkse hoogsteklasser een gelijkspel uit het vuur: 1-1.

Internationals uit Roemenië, een van de sterspelers van het nationale team van Angola. En sowieso: zeer ervaren voetballers. De relatief jonge ploeg van FC Utrecht weet al op voorhand dat het, deze zondagmiddag op Sportpark Rijnvliet, een zware kluif gaat krijgen aan de gelouterde profs van Konyaspor.

Beginfase voor FC Utrecht
Maar: de Utrechters, met onder anderen Jeff Hardeveld, Cedric Badjeck, Hamza Boukhari en Rodney Antwi in de basis, weren zich kranig. En hebben in de beginfase van de wedstrijd zelfs het beste van het spel. Al snel na de aftrap is de eerste kans voor FC Utrecht een feit. Rodney Antwi slalomt door de Turkse defensie heen, maar slaagt er niet in oog in oog met Kaya Tarakci af te ronden.

Tarakci geklopt
Diezelfde Tarakci kan even later tot twee keer toe slechts weerloos toekijken en hopen op het beste. In het eerste geval komt de Turkse sluitpost daar mee weg. Elroy Pappot beukt de bal vanaf een meter of dertig op doel en via de onderkant van de lat stuitert het speeltuig terug het veld in. Halverwege de eerste helft is het dan toch raak. Yannick Cortie haalt vanaf een kleine twintig meter uit. Diagonaal roeit hij de bal in de verre hoek: 1-0.

Djalma bereidt gelijkmaker voor
Aan de Angolese international Djalma Braune Manuel Abel Campos, beter bekend als kortweg Djalma, hebben de Utrechters hun handen vol. Met zijn acties zorgt hij regelmatig voor gevaar. Tien minuten voor de rust staat Djalma aan de basis van de gelijkmaker. Hij rukt op over de flank en zet de bal op een dusdanige manier voor dat Recep Aydin eigenlijk bijna niet kan missen. En dat doet Aydin dan ook niet: 1-1.

Goed resultaat
Na de pauze zoeken beide teams nog wel de weg naar het doel van de tegenstander, maar blijven grote kansen en spectaculaire acties uit. Maar dat mag voor trainer/coach Robby Alflen de pret niet drukken. Hij is trots op zijn ploeg, die toch maar mooi gelijk weet te spelen tegen Konyaspor, dat de voorbije weken van onder meer ADO Den Haag en Heracles Almelo won.

FC Utrecht - Konyaspor 1-1 (1-1)
22. Yannick Cortie 1-0
35. Recep Aydin 1-1

Toeschouwers: 750.

Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer.

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Sean Klaiber, Jeff Hardeveld, Yannick Cortie (60. Myenty Abena), Christian Dorda; Fernando Quesada, Adam Sarota, Elroy Pappot (20. Erwin de Groot); Hamza Boukhari (60. Sofyan Amrabat), Cedric Badjeck, Rodney Antwi (67. Nassir el Aissati).

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres