In de eerste helft van de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Tilburg werd al snel duidelijk dat de bezoekers voor het resultaat waren gekomen. Opererend vanuit een gesloten defensie, kort tegen het eigen strafschopgebied aan en wachtend op de fouten van de gastheren. Het leverde Willem II/RKC slechts één échte kans op in het eerste bedrijf. Balverlies voorin aan Utrechtse kant leidde de Tilburgse counter in, waarop FC Utrecht doelman Menno Heus reddend moest optreden. Dat was al in de 40e minuut.

Daarvoor was een zoekend FC Utrecht te zien, dat moeite had met de kleine ruimte die Willem II/RKC hen liet. Desondanks was de thuisploeg in het eerste deel van de partij de bovenliggende partij, echter zonder dat de mannen van trainer Pronk dit in het resultaat tot uitdrukking konden brengen.

In de rust gaf Pronk dan ook aan, waar de oplossing volgens hem te vinden was. “Zorg voor veel beweging en creëer zo de ruimte om zelf aan voetballen te komen”. En zie, al na 10 minuten in de tweede helft wisten de Utrechters de Tilburgers met hun eigen wapens te bestrijden. Twee keer en snel achter elkaar was het Sofyan Amrabat die de aanzet gaf tot een snelle, subliem uitgevoerde counter waarop Willem II-RKC het antwoord schuldig moest blijven.

De eerste keer was het de 55e minuut, waarin hij met de bal aan de voet snel opstoomde naar het doel van Jordy Taal en de overtalsituatie uitstekend uitspeelde, door op tijd Gyrano Kerk aan te spelen. Nu was er eens géén vlagsignaal voor buitenspel en Kerk maakte beheerst in de lange hoek af.

En 3 minuten later herhaalde zich dat. Wéér was het Amrabat die het veld overstak en wéér vond hij op tijd zijn medespelers. Hij legde de bal ditmaal terug op Hamza Boukhari die doelman Taal het nakijken gaf. Daarmee de stand naar 2-0 tillend.

Er volgde aansluitend een fase in de wedstrijd, waarin het aan Utrechtse kant verslapte, wat ten koste ging van het spelniveau. Zo rond de 70e minuut was er nog opwinding voor het Tilburgse doel te noteren. Nadat Sofyan Amrabat de bal vanuit de hoek nog voor wist te krijgen ontstonden er een drietal levensgrote mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Maar tot twee keer toe was het doelman Taal die alles uit de kast haalde en daar een stokje voor stak. Een derde aansluitende poging werd verijdeld doordat de bal door een verdediger van de lijn werd gehaald. Kunst en vliegwerk in het Tilburgse strafschopgebied dus.

Willem II/RKC rechtte de rug in de laatste fase van de wedstrijd nog een paar keer, maar beide keren was doelman Heus hen te machtig. Met een paar heel fraaie reddingen hield hij zijn ploeg in de wedstrijd en hield hij de nul. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd komt op naam van Anthony Berenstein. Een indirecte vrije trap schiet hij snoeihard in, maar de bal spat uiteen op de rug van een Tilburgse verdediger, die daar in het Paasweekeinde nog wel even last van zal hebben gehad.

Anders dan vorige week deze keer wél een tevreden coach, al hoewel het altijd beter kan in de uitvoering. “Wij hebben gedaan wat we moesten doen, namelijk winnen. Wij wisten dat Willem II/RKC bij de onderste plaatsen weg wilde blijven. Maar het doet me deugd dat we in staat zijn geweest om hen het juiste tegenspel te bieden. Ik ben niet zo van de stand op de ranglijst, maar een feit is dat onze naaste concurrenten vandaag punten hebben verspeeld, waardoor wij een plaats zijn gestegen. En dat voelt best wel goed.”

Aanstaande donderdag, 24-4-2014, speelt de ploeg de halve finale in het toernooi om de Nike Cup. Er wordt dan om 17.00 uur aangetreden tegen AZ O19 in Alkmaar. De winnaar van deze partij organiseert de finale en speelt dus een thuiswedstrijd. De andere halve finale gaat tussen RJO/FE Feyenoord O19 en FC den Bosch O19. Deze wordt, eveneens op 24-4-2014, in Rotterdam gespeeld, aanvang 19.00 uur.

FC Utrecht O19 - Willem II/RKC O19 (2-0) 2-0

55. 1-0 Gyrano Kerk
57. 2-0 Hamza Boukhari