FC Utrecht heeft de thuiszege op FC Groningen een passend vervolg gegeven. In Stadion Galgenwaard waren de Utrechters vandaag (zondag) met 2-1 te sterk voor Vitesse.

Nacer Barazite. Zo; de naam van de man om wie je niet heen kunt als je nabeschouwt op de wedstrijd tussen FC Utrecht en Vitesse, is alvast maar genoemd. De aanvaller van FC Utrecht blinkt uit, nota bene tegen de club uit zijn geboortestad, waarvoor hij in het verleden ook nog is uitgekomen. Barazite strooit met verfijnde passes, laat zien uit welk voetbalhout hij gesneden is. En dat is het juiste.

Aanvoerder opent score
Maar FC Utrecht’s tegen Vitesse gescoorde driepunter ophangen alleen aan de aanvaller, dat zou niet fair zijn. De overwinning die de Utrechters boeken, is er één van het collectief. Van het team, dat strijdt als het moet, omschakelt daar waar nodig en doelpunten viert met elkaar én het publiek, dat negentig minuten lang achter de ploeg staat en FC Utrecht uiteindelijk twee treffers ziet maken. De eerste na een kwartier, als Willem Janssen uit een ingestudeerde corner de score opent: 1-0.

Ramselaar schiet weer raak
En in de zesde speelminuut van de tweede helft, dan is het weer raak. Wagen Barazite en Sébastien Haller nog tevergeefs pogingen, de bal eindigt voor de voeten van Bart Ramselaar en die doet wat hij twee weken eerder tegen FC Groningen ook al deed: scoren. Het talent uit Amersfoort jaagt vol vertrouwen de 2-1 tegen de touwen.

Driepunter van collectief
De 2-1, inderdaad, want na het doelpunt van Janssen is de pret van de voorsprong snel over. Amper vier minuten nadat Stadion Galgenwaard de 1-0 viert, valt de bal aan de andere kant van het veld in het net. Captain Guram Kashia zet Vitesse op 1-1, maar verlaat het veld met lege handen. Dankzij het doelpunt natuurlijk van Ramselaar; al is de zege van FC Utrecht er toch vooral één van iedereen.

FC Utrecht - Vitesse 2-1 (1-1)
15. Willem Janssen 1-0
19. Guram Kashia 1-1
51. Bart Ramselaar 2-1

Gele kaart: Andreas Ludwig (FC Utrecht).

Toeschouwers: 16.056.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Robbin Ruiter; Sean Klaiber (70. Ramon Leeuwin), Mark van der Maarel, Timo Letschert, Rico Strieder (85. Andreas Ludwig), Louis Nganioni; Willem Janssen, Yassin Ayoub, Bart Ramselaar; Sébastien Haller (65. Rubio Rubin), Nacer Barazite.