Jong FC Utrecht heeft de thuiswedstrijd tegen Jong De Graafschap niet weten te winnen. Na een 1-0 ruststand kwam de ploeg uit Doetinchem in de tweede helft langszij. Soufian Moro scoorde voor Jong FC Utrecht.

De eerste helft begon rommelig. De eerste kans was voor FC Utrecht, maar het schot van Elroy Pappot was te zacht om de keeper te verrassen. Daarna volgden twee corners voor FC Utrecht en een kans voor De Graafschap. Het spelbeeld golfde op en neer, maar beide teams waren in de afwerking onvoldoende zuiver om voor echt gevaar te zorgen.

Openingsgoal
Naarmate de tijd vorderde, pakte Jong FC Utrecht meer overwicht en kwam de ploeg ook beter voor de goal. Dit resulteerde in de 24ste minuut in de openingstreffer. Fernando Quesada gaf goed breed op Moro. De vleugelaanvaller ging door op rechts, trok naar binnen en schoof de bal in de verre hoek: 1-0.

In het restant van de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Gyliano van Velzen kon net niet tot een goed schot komen nadat Cedric Badjeck hem wegstuurde. Even later waren de rollen omgedraaid en kon Badjeck net niet bij een voorzet van Van Velzen. Ook Jong De Graafschap kreeg enkele kansen. Deze kwamen vaak voort uit rommelig spel en slordig balverlies aan de kant van de thuisploeg.

Tweede helft
Jong De Graafschap kwam dominanter uit de kleedkamer en zette meer druk. Na een aantal waarschuwingen viel in de 54ste minuut de gelijkmaker. Caio Eltink schoot de bal achter Mike Havekotte.

Even later eindigde een mooie aanval met Sean Klaiber en Moro, waarbij beiden elkaar met een hakje op maat bedienden, in een overtreding op Moro. De vrije trap van Aleksandar Bjelica die daarop volgde was een prooi voor de keeper. Het was typerend voor de rest van de tweede helft. Kansen, maar geen goals en door veel overtredingen weinig ruimte om te voetballen en een wat grimmige sfeer.

De Graafschap kreeg uit een scrimmage nog de grootste kans op de overwinning, maar Havekotte kon de bal uiteindelijk net pakken voor deze over de lijn verdween. Aan de andere kant waren er onder andere nog kansen voor Bjelica, Romano van der Stoep en Myenty Abena, maar geen van allen trof doel. Eindstand 1-1.

Volgende week speelt Jong FC Utrecht weer een thuiswedstrijd in de competitie. Op Sportcomplex Zoudenbalch is Jong Roda JC Kerkrade de tegenstander. De wedstrijd begint om 18.30.

Jong FC Utrecht - Jong De Graafschap (1-0) 1-1

1-0 24’ Soufian Moro
1-1 54’ Caio Eltink

Scheidsrechter: Tom Koekoek