Jong FC Utrecht ging dinsdagavond op bezoek bij Jong FC Groningen. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 1-1. Het Utrechtse doelpunt kwam op naam van Leon de Kogel.Onder leiding van de trainers Robin Pronk en Ruud Heus, trainer/coach Jean Paul de Jong was afwezig wegens cursusverplichtingen bij de KNVB, heeft Jong FC Utrecht vanavond een wedstrijd met twee gezichten gespeeld. In de eerste helft was de Utrechtse ploeg, op het goed bezochte Sportpark Actief te Eelde, de bovenliggende partij. Vanaf de aftrap werd het initiatief gepakt. Al in de eerste minuten kreeg het enkele mogelijkheden via Kevin van Kippersluis en aanvoerder Marc Anthony Klok. De toon was duidelijk gezet. Vooral het middenveld met Yassin Ayoub, Elroy Pappot en eerdergenoemde Klok was veelvuldig in balbezit en combineerde naar hartenlust. De eerste echte kans kreeg de thuisploeg pas in de 12e minuut maar de inzet van middenvelder Yoell van Nieff was voor de uitblinkende doelman Erik Cummins geen enkel probleem. Na 27 minuten kwam dan eindelijk de beloning. Het was Yassin Ayoub die drie tegenstanders knap de verkeerde kant opstuurde en via een combinatie Pappot en Klok uiteindelijk laatstgenoemde spits Leon de Kogel bereikte. Diens inzet, vanaf de rand zestien met een fraaie boog in de rechterbovenhoek, was keeper Stefan van der Lei te machtig: 0-1.  Ook in het restant van de eerste helft bleef Utrecht goed combineren en kreeg het nog enkele kleine mogelijkheden, terwijl Groningen slechts twee keer via Texeira dreigend was. Erik Cummins stond beide keren echter op zijn post.

De tweede helft gaf echter een totaal ander beeld. Met invaller M Futila, voor de teleurstellende Mitchell Schet, en een vier spitsensysteem werd de druk opgevoerd. Het was vooral via linkerspits Filip Kostic een paar keer echt gevaarlijk. Een vrije trap verdween tot opluchting van de gehele Utrechtse bank zelfs op de onderkant van de lat. Ook de corners van de thuisploeg waren zeker niet zonder gevaar. De wedstrijd werd ook een stuk fysieker en scheidsrechter Davy Otto moest een paar keer scherp optreden. Naarmate de tijd vorderde begon het vertrouwen in een goede afloop bij de Utrechters duidelijk te groeien. De achterhoede gaf ondanks de grote druk geen krimp. Tien minuten voor tijd ging het dan toch nog mis. Het was Henk Bos die via het been van Laurens van der Voort zijn inzet “gelukkig op de paal zag belanden. Hoewel keeper Erik Cummins nog dichtbij de rebound was, was het invaller Alexander M Futila, die hard inschoot: 1-1. De laatste tien minuten en zelfs nog 7 minuten blessuretijd waren ongekend spannend. Groningen bleef op zoek naar de winnende goal en ook aan de andere kant was Leon de Kogel met een geweldige knal vanaf de middenlijn nog bijna keeper Stefan van der Lei de baas. De bal viel tot opluchting van het thuispubliek op het dak van het doel.

Beide trainers waren na afloop tevreden met het eindresultaat. Trainer Robin Pronk prees vooral de teamprestatie van zijn “mannen”. “Er is door de gehele ploeg hard gestreden voor een goed resultaat met zeker in de eerste helft ook nog goed verzorgd voetbal. "

Beide ploegen blijven door dit resultaat gedeeld tweede op de ranglijst. Volgende week maandag komt koploper Jong Heerenveen op bezoek in Utrecht. Het zal weer een spannende partij gaan worden.