De start van de kampioenscompetitie voor FC Utrecht O17. De mannen van Ruud Heus hadden er zin in en er viel iets recht te zetten: een 4-1 nederlaag tegen een tiental van AZ O17 eerder dit seizoen. De Utrechters lieten er dan ook geen gras over groeien. De opbouw van AZ werd meteen ontregeld en vastgezet, waarna Utrecht er meteen overheen vloog. Al na vijf minuten had dit resultaat: een goede pass van Mounir Mounji werd door spits Nick Venema op waarde geschat en hard onder AZ doelman Jasper Schendelaar door geschoten: 1-0. Omdat Utrecht een paar kansen daarna op een grotere voorsprong liet liggen en ze ook wat meer achteruit liepen, kwam AZ na zo’n twintig minuten spelen meer in zijn spel en leken de Utrechters enigszins uitgeraasd. Utrecht ging ook fouten maken, na balverovering werd de bal vaak alweer even snel ingeleverd en zodoende kregen de Alkmaarders kansen. Eerst was het AZ spits Jelle Duin die na een half uur spelen profiteerde en nog geen twee minuten later schoof Utrecht verdediger Tommy St. Jago de bal zomaar in de voeten van AZ-er Ogulcan Sadiroglu. Beiden lieten Utrecht keeper Menno Vink kansloos en zorgden voor een Alkmaarse voorsprong: 1-2. Echter Tommy St. Jago, die door een blessure van aanvoerder Nadir Achahbar als O16 speler zijn basis debuut maakte in FCU O17, maakte al snel zijn fout weer goed door de 2-2 binnen te schieten toen hij bij de 2e paal alert reageerde na een vrije trap vanaf de rechterkant.

Trainer Ruud Heus kon de rust gebruiken om zijn spelers erop te wijzen dat de tactiek van het eerste gedeelte van de eerste helft niet moest worden los gelaten en de gehele tweede helft moest worden doorgetrokken. Duidelijke taal dus en het moet gezegd, de ploeg deed daarvoor zijn uiterste best. Het had het grootste gedeelte van die tweede helft het beste van het spel en het was aan onzorgvuldig afwerken en een uitstekende AZ keeper Schendelaar te danken dat Utrecht uiteindelijk niet met de volle winst van het veld stapte. Met name spits Nick Venema en rechtsbuiten Mohamed Mallahi hadden de winnende treffer op de schoen, maar wachten soms te lang of vonden Schendelaar op hun weg. AZ was aan de andere kant maar één keer gevaarlijk, toen verkeerd uitlopen van keeper Menno Vink de Utrechters bijna fataal werd, de paal bracht gelukkig redding.

Het gevoel van trainer Ruud Heus was na afloop tweeslachtig: “Aan de ene kant mag je trots zijn, als je onze vooruitgang ziet in relatie tot de eerdere nederlaag in Alkmaar, aan de andere kant had ik graag met een driepunter van het veld gestapt. Maar ik moet zeggen dat het positieve gevoel overheerst. Als je ziet hoeveel arbeid de ploeg heeft geleverd, hoeveel kansen we hebben gecreëerd tegen een sterke ploeg als AZ; en als je ook ziet met wat voor een drive bijvoorbeeld een speler als Timo Meerding invalt, dan kun je eigenlijk alleen maar complimenten uitdelen. Als we dit als basis nemen, dan kunnen we nog alleen maar verder groeien.”

“05  1-0  Nick Venema (assist Mounir Mounji)

“28  1-1  Jelle Duin

“30  1-2  Ogulcan Sadiroglu

“35  2-2  Tommy St. Jago

Opstelling FC Utrecht O17:  Menno Vink, Reluño Pinas (“61  Timo Meerding), Cas Odenthal, Tommy St. Jago, Gabriel Culhaci, Jasper Beekhuis, Mounir Mounji, Khalid Khajouli, Mohamed Mallahi, Nick Venema, Rashaen de Windt (“70 Stijn Meijer).