FC Utrecht O13 speelde vanmorgen tegen de D1 van Sparta Rotterdam. Bij de rust leiden de Rotterdammers met 1-0, in een goede tweede helft komt FC Utrecht langszij, 1-1.Vandaag stond de competitiewedstrijd Sparta Rotterdam D1 - FC Utrecht O/13 (D1) op het programma. Om iets over 8 uur vertrekt de selectie, begeleiders en ouders uit een wit besneeuwd Utrecht. Aangekomen in Rotterdam schijnt de zon en is daar geen sneeuw gevallen. Wel ziet het veld er slecht uit. De mensen van Sparta doen er van alles aan om het kunstgrasveld bespeelbaar te maken. Na een overleg tussen de (goed leidende) scheidsrechter en beide trainers wordt besloten om de wedstrijd door te laten gaan, wat achteraf gezien de juiste beslissing was.

Sparta begint sterk aan de wedstrijd, zet druk en FC Utrecht vast. Hierdoor was het voor FC Utrecht moeilijk om de vrije man te vinden en op te bouwen. In de 11e minuut speelt Sparta een diepte bal, de spits omspeelt de FC Utrecht keeper, maar gelukkig voor FC Utrecht gaat de bal voor langs. Twee minuten later krijgt Sparta een vrije trap, rechts van de 16 meter en op ongeveer 35 meter van het FC Utrecht doel. De bal wordt feilloos achter de FC Utrecht keeper geschoten. 1-0. Na ongeveer 20 minuten in de eerste helft komt FC Utrecht een beetje onder de druk van Sparta vandaan en komt aan voetballen en opbouwen toe. Echter levert dit geen kansen op voor FC Utrecht en is de ruststand 1-0 voor Sparta.

Na de thee is het echter een heel ander verhaal. FC Utrecht komt als één team uit de kleedkamer, zet Sparta vast, stoort en verovert alle ballen van Sparta. Nu komt Sparta niet aan voetballen en opbouwen toe. In de 34e minuut is er een steekbal waardoor een Utrecht speler alleen op de keeper van afgaat, probeert deze te omspelen maar wordt onderuit gehaald. Strafschop en een gele kaart voor Sparta. De penalty wordt onberispelijk ingeschoten en laat de Sparta doelman heeft geen enkele kans. 1-1. Na de verdiende 1-1 gaat FC Utrecht voor de 3 punten. Een schot op doel gaat net over. Een verre en snelle uittrap van de FC Utrecht keeper zorgt dat de Sparta verdediging in paniek raakt, de terugspeelbal wordt slecht ingeschat door de Sparta keeper die over de bal trapt, waarna de bal net langs de verkeerde kant van de paal rolt. FC Utrecht gelooft in een overwinning. Sparta komt er niet aan te pas en het is wachten op de 1-2. Helaas voor FC Utrecht blijft de eindstand 1-1. Achteraf gezien konden beide trainers hier mee leven.

Sparta Rotterdam D1 - FC Utrecht O/13 (D1) 1-1 (1-0)
13` 1-0 Sparta Rotterdam
34` 1-1 FC Utrecht (strafschop)