FC Utrecht O19 keerde met lege handen terug uit Tilburg. Door een vroege goal die, tegen de verhoudingen in, al in de 7e minuut kon worden genoteerd, trok de thuisploeg aan het langste eind. De Utrechters waren zo onder de indruk van deze tegenslag, dat zij er een groot deel van het vervolg van de wedstrijd niet meer aan te pas kwam. Dus uiteindelijk verloor de ploeg van zichzelf. Klopt dat beeld, trainer Robert Wijnands?

"Nou ja, zonder Willem-II te kort te willen doen is het wel zo dat wij na hun treffer de weg behoorlijk kwijt waren. Terwijl de start goed was. In de beginfase was het wachten op onze goal. Dat leek slechts een kwestie van tijd. Door een onhandige actie van Nick Lim op de rand van het strafschopgebied krijgt Willem-II een vrije trap en die ging er wel heel makkelijk in. In het vervolg kwamen wij er slechts bij vlagen voetballend door, de meeste keren stokte het bij ons zo rond het 16 meter gebied. En dat is toch echt wel wat wij goed kunnen, voetballen. Dat zag je namelijk duidelijk op de momenten dat het ons wel lukte. Ja, en dan heb je het geluk ook niet aan je zijde dat de bal nét goed valt. Of je schiet tegen de paal, zoals Guido Janssen in de slotfase deed. Het zat vandaag niet mee en het resultaat is knap teleurstellend. Maar er zat gewoon niet meer in vandaag. Zo reëel moet je zijn."

Willem-II speelde de wedstrijd uit door na de voorsprong de ruimtes klein te houden en hun momenten te kiezen om voorwaarts te gaan. Daar hadden de Utrechters geen antwoord op. De frisheid ontbrak jammer genoeg vandaag. "Ik denk dat het drukke programma ook zijn tol heeft geëist", aldus de trainer van de Utrechtse talenten. "Er zijn in verhouding veel pijntjes en dat komt de prestaties niet ten goede".

In de tweede helft drongen de Utrechters goed aan, maar het wilde gewoon niet lukken. Ofwel de Tilburgse verdediging stond hinderlijk in de weg. Ofwel er werd nét iets te veel tijd genomen, waardoor het moment weg was. Vandaag had de Utrechtse ploeg het niet, waar de Tilburgers lieten zien dat ze de partij winnend over de streep wilden trekken. Dat zoiets niet altijd met mooi en goed voetbal gepaard gaat laat zich raden. De thuisploeg moest het vooral van de fysiek sterke voorhoede hebben.

Ondanks de vroege tegentreffer was het keeperswerk van Thijmen Nijhuis vandaag van hoog niveau. In de wedstrijd van vandaag hield hij de thuisploeg op prima wijze zeker 6-7 keer van scoren af. En dan is het achteraf erg jammer van dat ene moment in de 7e minuut.

Willem-II O19 - FC Utrecht O19 1-0
7. 1-0 Robin Lauwers

FC Utrecht O19 Thijmen Nijhuis, Enrique Emerencia (63. Guido Janssen), Nick Lim, Junior van der Velden, Tim Brinkman, Louk Dekkers (84. Baran Karadag), Nick Hak, Shayne Pattynama (18. Cani Yilmaz), Nick Venema, Virgil Smith.