UTRECHT – Myrthe Moorrees scoorde fraai tegen Club Brugge (3-1). Frédérique Bonink deed er in de slotminuut nog een schepje bovenop. Haar eerste goal van het seizoen was meteen een hele mooie. Het gaat haar na de winterstop voor de wind bij FC Utrecht Vrouwen.

In gedachte had ze de bal er al ingeschoten. Toch was de uitvoering nog niet zo simpel. Haar kunststukje was daarom even knap als mooi. Met een schitterende boogbal besliste Bonink de wedstrijd tegen Club Brugge. “Er zat frustratie in dat schot”, zei ze na afloop van het duel tegenover Voetbal Centraal. “Ik was boos dat het niet meer liep bij ons. De keepster stond te ver voor haar doel, dus ik mat, hield rekening met de wind en bepaalde hoe ik hem binnen moest schieten.”

Oké, dat laatste is gekheid. Stiekem had ze natuurlijk een beetje geluk. Neemt niet weg dat haar ploeggenoten blij waren met het derde doelpunt van FC Utrecht Vrouwen. Verdedigster Sabine Verheul slaakte in de kantine van Kampong nog net geen zucht van opluchting. “Maar ik was wel erg blij dat de scheidsrechter affloot”, vertelde ze. “Het was na rust billenknijpen voor ons. Zo zonde. In de eerste helft hadden we veel vaker moeten scoren.”

De wind woei voor rust 45 minuten lang uit de goede hoek. Myrthe Moorrees schoot een vrije trap prachtig binnen, Anne Maguire maakte er in de 44ste minuut 2-0 van, onder andere Bonink had de derde treffer kunnen maken. Halverwege moest Moorrees – Nadia van Beerschoten werd ook gewisseld - naar de kant, omdat ze vorige week met Onder 19 Vrouwen ook al veel minuten had gemaakt.

Die frisse wind pakte minder goed uit dan gehoopt. Vanaf de aftrap – en ook door het druk zetten van Club Brugge – was het over met het overwicht van de thuisclub. Het is dat de bezoeksters de kwaliteiten misten om het af te maken, anders had de 2-2 zomaar kunnen vallen. Dat het lang 2-1 bleef, legde FC Utrecht Vrouwen geen windeieren. Het team knokte zich op karakter naar het einde van de wedstrijd.

“We hebben in de tweede helft heel lelijk de punten gepakt, al was deze eindstand wel verdiend. Er sloop onrust in de ploeg en we waren onzorgvuldig”, wond Verheul er geen doekjes om. In ieder geval hadden zij, Bonink en haar ploeggenoten geknokt voor wat ze waard waren. Dat kon ook niet anders. “In de eerste helft hebben we nog gevoetbald, daarna speelden we bijna alleen maar lange ballen. Ik heb geen enkele bal over de grond zien gaan, alles vloog door de lucht. “

De allerlaatste bal van FC Utrecht Vrouwen was bewust zo hoog geschoten. Ze mocht dan wat geluk hebben, Bonink dacht wel na over wat ze deed. De middenveldster laat zich sowieso niet gek maken. Ze heeft zich goed ontwikkeld in haar eerste seizoen in de Domstad en heeft niet voor niets een basisplaats. Als ze nu ook gaat scoren, kan haar trainer nog meer plezier aan haar beleven. En anders bikkelt ze gewoon op het middenveld of probeert ze als vanouds een steekbal te geven. Want Bonink waait inmiddels met alle winden wel mee.

Bron foto: Goalphoto.nl