FC Utrecht heeft in Breda met 2-2 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Alle doelpunten werden in de tweede helft gemaakt. Drie van de vier zelfs in de laatste vijf minuten. De Utrechtse doelpunten werden gemaakt door Dave Bulthuis en Cedric van der Gun. Voor NAC Breda scoorden Danny Verbeek en Rydell Poepon.

FC-Utrecht-trainer Jan Wouters had dezelfde elf basisspelers opgesteld als twaalf dagen geleden tegen N.E.C.. Verdedigers Kai Heerings en Dave Bulthuis, en aanvaller Cedric van der Gun waren er dus weer bij. Jacob Mulenga was één van de wisselspelers. Hij was hersteld van een langdurige blessure. NAC Breda begon ook in dezelfde opstelling als in de vorige wedstrijd.

Vuurwerk
Het duel begon zeven minuten te laat omdat de grasmat in het doelgebied van NAC Breda zwaar beschadigd was geraakt en moest worden hersteld als gevolg van een vuurwerkshow tijdens de entree van de spelers.

FC Utrecht sterker
Bij de eerste de beste aanval van FC Utrecht werd Steve De Ridder in het strafschopgebied gehaakt. Het leek een zuivere strafschop, maar scheidsrechter Dennis Higler dacht er anders over. Zeer kort daarna probeerde NAC Breda-verdediger Sepp De Roover een strafschop aan de andere kant te versieren. Hij liet zich vallen tussen Kai Heerings en Dave Bulthuis in. Higler liet ook hier doorspelen.

Na ruim vijf minuten spelen gaf Tommy Oar op links een gave voorzet die de in volle vaart aankomende Juan Agudelo net naast de verre kruising kopte. FC Utrecht was de eerste 25 minuten van het duel veel sterker dan NAC Breda. Goede combinaties en het kort op de bal zitten, zorgden ervoor dat de ploeg uit Breda niet in zijn spel kon komen. Een kopbal van Steve De Ridder, op aangeven van Bulthuis, ging naast het doel van NAC Breda en een lob van Agudelo ging over.

In het laatste deel van de eerste helft trok NAC Breda het spel naar zich toe. Een omhaal van Uros Matic werd gepakt door doelman Robbin Ruiter, een schot van De Roover ging zeer hoog over, een schot van Rydell Poepon miste elke kracht en Ruiter pakte een kopbal van de op één meter afstand staande Poepon.

Voorsprong NAC Breda
Nadat een doelpunt van NAC Breda door Higler wegens buitenspel werd afgekeurd, was het in de 58e minuut wel raak voor de Bredanaren. Danny Verbeek schoot de bal snoeihard in de korte hoek langs Mark van der Maarel, Matthieu Delpierre en uiteindelijk ook Robbin Ruiter. Hierna raakte FC Utrecht de grip op de wedstrijd kwijt en kreeg NAC Breda veel kansen om de voorsprong uit te bouwen. Mede door het een aantal keren uitstekend ingrijpen van Ruiter bleef het lang 1-0.

Spektakel in de slotfase
In de 86e minuut kreeg FC Utrecht een vrije trap op de rand van het Bredase strafschopgebied na goed doorzetten van De Ridder. Oar nam de vrije trap en Bulthuis kopte de bal achter doelman Jelle ten Rouwelaar.

Het duel leek te eindigen op 1-1, maar drie minuten later kwam NAC Breda weer op voorsprong. Poepon scoorde na een voorzet van Elson Hooi.

De koek was nog niet op. In de 90e minuut werd een bal hoog in het Bredase strafschopgebied gepompt. De Ridder hield twee verdedigers van NAC Breda van zich, waardoor de bal binnen bereik van Van der Gun terecht kwam. Met een puntertje zette hij de gelijkmaker en tevens de eindstand op het scorebord. Het was een “narrow escape” voor FC Utrecht, zoals Jan Wouters na afloop opmerkte.

NAC Breda – FC Utrecht (0-0) 2-2

1-0 58’ Danny Verbeek
1-1 86’ Dave Bulthuis
2-1 89’ Rydell Poupon
2-2 90’ Cedric van der Gun

Toeschouwers: 18.100
Scheidsrechter: Dennis Higler

Opstelling NAC Breda: Jelle ten Rouwelaar; Sepp De Roover, Henrico Drost, Jordy Buijs, Boldiszar Bodor; Kees Kwakman, Uros Matic, Gill Swerts; Danny Verbeek (90’ Stipe Perica), Rydell Poepon, Elson Hooi.

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Matthieu Delpierre, Kai Heerings, Dave Bulthuis; Johan Mårtensson, Jens Toornstra (82’ Adam Sarota), Tommy Oar; Cedric van der Gun (c), Juan Sébastian Agudelo (66’Jacob Mulenga), Steve De Ridder.