Forse nederlaag FC Utrecht O19 in Den Haag

6 december 2014

FC Utrecht heeft de goede resultaten van de laatste weken niet door kunnen zetten. Hierdoor eindigt het keurkorps van de FC Utrecht Academie niet bij de eerste acht in de competitie.

Vandaag was het er op of er onder voor het team van trainer Arjan van der Laan. Vandaag zou, in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, de beslissing vallen. Hoe overwintert FCU? Welnu, na de herindeling in januari 2015 wordt nacompetitie gespeeld om 6 plaatsen in de eredivisie. FCU is niet in staat gebleken om de reeks van afgelopen weken een goed vervolg te geven en bij de eerste 8 te eindigen. In de partij tegen ADO werd helaas zichtbaar dat de ploeg een snelle achterstand niet te boven kwam, ondanks in de eerste helft bij vlagen goed voetbal. De gastheren waren steeds alerter, steeds iets feller en wonnen steeds de 2e bal. Daardoor kwam FCU moeilijk in haar spel. Er was een groot verschil te zien tussen de 1e en de 2e helft. In het 1e bedrijf werd goed partij gegeven, maar het ontbrak aan doelpunten. De snelle voorsprong van ADO (in de 5e minuut door Cody Claver) hielp daar ook niet aan mee. De tik die daarmee werd uitgedeeld kwam FCU niet te boven. In de 2e helft was het allemaal minder. Van Utrechtse kant was pas na een kwartier voetbal de eerste echt goede kans te noteren. Voetballend kwam het team in het Haagse 16 meter gebied en wist het Bart Ramselaar vrij te spelen. Jammer genoeg gleed hij weg waardoor zijn schot naast ging. De 2e grote kans was 10 minuten later. Nick Hak tekende voor een bal op de lat, na aangeven van Issa Kallon. Maar ADO liet zich ook niet onbetuigd, gezien de bal op de lat en een redding op de lijn van Tim Brinkman. Het leek als of ADO overal een mannetje meer had lopen en FCU kon daar niet veel tegen over stellen.

In de rust hamerde Arjan van der Laan er bij zijn spelers op om veel meer in de organisatie te blijven spelen. Alleen zo zouden wij ons zelf terug in de wedstrijd kunnen krijgen. Maar ondanks alle goede intenties was het al rap na de hervatting 2-0 voor de thuisploeg.  Daarbij werd Trevor David weinig in de weg gelegd toen hij Jan Verduijn netjes bediende. De grootste kans voor de gasten was voor Karim Loukili. Hij kwam oog in oog met doelman Rody de Boer maar zijn inzet was te slap en de Boer kon de bal vrij eenvoudig stoppen. Aan de andere kant viel de 3-0 als een rijpe appel uit de boom. Het doelpunt paste geheel in het Utrechtse beeld van de wedstrijd. Bij uitverdedigen door Sten Vreekamp werd zijn uithaal door een Haagse aanvaller geblokt en wel zo, dat de bal door de lucht over doelman Bodhi Prinssen heen caramboleerde en onder de lat binnen viel. Zo zout hadden wij het in deze 1e seizoenshelft nog niet gegeten! In de laatste fase van de wedstrijd was het bij de Utrechters achterin open huis, waardoor de Hagenaars nog een half dozijn kansen te verstouwen kregen. Er werd er slechts één verzilverd. Verantwoordelijke was Sergio Calor en het gebeurde kort voordat Nick Hak in de 86e minuut de eretreffer liet aantekenen. De wedstrijd eindigde daardoor in een verdiende 4-1 overwinning voor de thuisploeg.

Trainer Arjan van der Laan was duidelijk in zijn analyse van de wedstrijd:

Wij zijn niet bij machte geweest om over de gehele wedstrijd  gezien ADO goed partij te geven. Een wedstrijd gaat nu eenmaal over 90 minuten en slechts 1 helft deden wij echt goed mee. Wij hadden teveel moeite met het spel van ADO, dat veel gretiger, veel meer agressie in het spel legde. Een terechte nederlaag, dus”.

ADO Den Haag O19 – FC Utrecht O19 4-1

05.          1-0         Cody Claver

55.          2-0         Jan Verduijn

73.          3-0         Jan Verduijn

84.          4-0         Sergio Calor

86.          4-1         Nick Hak

FC Utrecht O19

Bodhi Prinssen, Jimmy Spruit, Sten Vreekamp, Jelle de Lange, Sten Admiraal (46. Burak Burak), Tim Brinkman, Menno Bark (55. Oussama Zamouri), Karim Loukili (80. Jerreau Farel Cairo), Nick Hak, Bart Ramselaar, Issa Kallon (80. Zakaria el Bennay).

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres