Forse nederlaag FC Utrecht O17

27 september 2014
FC Utrecht O17 is in Rotterdam tegen een flinke nederlaag opgelopen. Trainer/coach Robert Wijnands was vooral ontevreden over het vertoonde spel in de tweede helft.

Normaliter gesproken zouden 3 doelpunten in een uitwedstrijd bij Feijenoord toch genoeg zijn voor de overwinning. Zo niet dit weekeinde voor FCU onder 17. Het team van trainer Robert Wijnands ging met 6-3 ten onder. Een uitslag die je op basis van de eerste helft voor totaal onmogelijk had gehouden. FC Utrecht dicteerde in de eerste twintig minuten het spel en kwam dan ook al na 4 minuten op voorsprong na een prachtige aanval uit het boekje, Mitchell van Rooijen rondde een voorzet van Louk Dekkers doeltreffend af. Daarna liet FCU uitgelezen kansen op een grotere voorsprong liggen, terwijl Feijenoord daar nauwelijks iets tegenover kon zetten. De 1-1 vlak voor rust kwam dan ook uit het niets. Nadat een inzet van Mitchell van Rooijen door keeper Justin Bijlow van Feijenoord fraai uit het doel was geranseld, zag de verdediging van FCU in de omschakeling er niet goed uit en kon Tarik Fagrach voor de gelijkmaker zorgen.

De tweede helft liet FCU zich de kaas van het brood eten, Feijenoord zette vol druk en FCU kon zich er niet onderuit voetballen. Alle persoonlijke duels werden verloren en hoewel een penalty voor FCU bij een 3-1 achterstand nog hoop gaf, was dat gezien het spelbeeld eigenlijk nauwelijks het geval. Ook het fraaie derde Utrechtse doelpunt van Jelle de Lange was er één voor de statistieken. Trainer Robert Wijnands was kwaad: “De tweede helft hebben we niet thuis gegeven, terwijl wij de eerste helft domineerden; ongelofelijk gewoon, hoe we de duels allemaal verloren na rust, daarvoor moet iedereen maar eens goed naar zichzelf kijken”.

“04  0-1  Mitchell van Rooijen

“35  1-1  Tarik Fagrach

“52  2-1  Steven Smulder

“62  3-1  Tarik Fagrach

“64  3-2  Mitchell van Rooijen (strafschop)

“69  4-2 Tarik Fagrach

“75  5-2  Shurendo Janga

“79  6-2  Rashaan Fernandes

“80  6-3  Jelle de Lange

Opstelling FCU: Thijmen Nijhuis, Giobvanni Troupee, Nick Lim (“59 Junior van der Velden), Jelle de Lange, Zohair El Markhous, Louk Dekkers, Odysseus Velanas, Shayne Pattynama (“62 Baran Karadag), Mitchell van Rooijen, Dennis van Schuppen (“71 Rogier Benschop), Virgil Smith.