FC Utrecht O17 heeft na Ajax B1 nu ook Feyenoord B1 weten uit te schakelen in het bekertoernooi. Op sportpark Varkenoord, onder de rook van De Kuip, werd het 1-2 voor de mannen van trainer Claudio Braga. Daarmee heeft FC Utrecht de halve finale bereikt en daarin zal PSV B1 de tegenstander zijn op Sportcomplex Zoudenbalch.Vorige week ontmoetten FC Utrecht en Feyenoord elkaar ook al in Rotterdam en toen werd het 1-1, nadat Feyenoord de eerste helft had gedomineerd en FC Utrecht de tweede. In tegenstelling tot vorige week nam FC Utrecht nu wel meteen het heft in handen en had het eerste kwartier het betere van het spel, alhoewel Feyenoord de grootste kans kreeg. Keeper Bodhi Prinssen reageerde echter prima, toen iedereen het doelpunt eigenlijk al telde. In de laatste fase van de aanvallen ging het bij FC Utrecht niet goed en daardoor ontstonden er niet al te veel kansen. FC Utrecht werd na dat prima eerste kwartier echter slordig en verloor ook teveel duels op het middenveld. Feyenoord kwam daardoor beter in de wedstrijd en FC Utrecht werd meer achteruit gedrongen. Na een half uur spelen een uittrap van Bodhi Prinssen waarbij de 2e bal op het middenveld meteen werd verloren en binnen een paar passes werd de Utrechtse verdediging uitgespeeld, waarbij Jari Schuurman de op dat moment verdiende Rotterdamse voorsprong kon aantekenen. Feyenoord leek vlak voor rust op 2-0 te komen, maar het doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Evenals verleden week gebruikte trainer Braga de rust om zijn spelers erop te wijzen dat er beter in de duels moest worden gekomen. Terecht wees hij zijn ploeg ook op het eerste kwartier, waarbij hij benadrukte dat dit de ingrediënten moesten zijn om terug te komen in de wedstrijd en op te gaan voor de halve finale. Gesteund door de inmiddels gearriveerde spelers van O19 (die na O17 moesten spelen), pakte FC Utrecht dit meteen na rust op. Binnen vijf minuten stond FC Utrecht op voorsprong. Eerst een vloeiende aanval over links, via Emilio Prieto en de uitblinkende Tim Brinkman, waarna Jerreau Cairo de voorzet van laatstgenoemde kon binnenschieten: 1-1. Twee minuten later een vrije trap van Karim Loukili, die bij de tweede paal werd binnengelopen door aanvoerder Jimmy Spruit.Al snel daarna nam Feyenoord het initiatief over en werd FC Utrecht vanaf toen gedwongen tot de counter. Feyenoord kon echter geen kansen afdwingen totdat zij in de slotfase wat meer opportunistisch gingen spelen en FC Utrecht een paar keer door het oog van de naald kroop. Het laatste kwartier kon FC Utrecht de bal dan ook totaal niet meer in de ploeg houden, maar dat mocht de pret niet deren; na het laatste fluitsignaal van arbiter Van Leeuwen kon een ieder apetrots zijn op het resultaat.Een blije trainer complimenteerde zijn ploeg: “Hiervoor werken we nu iedere week keihard, iedereen wordt steeds beter en met z’n allen hebben we nu dit resultaat bereikt. Ik ben trots op m’n ploeg.”Scoreverloop:‘29 1-0 Jari Schuurman‘43 1-1 Jerreau Farel Cairo (assist Tim Brinkman)‘45 1-2 Jimmy Spruit (assist Karim Loukili)Opstelling FC Utrecht O17: Bodhi Prinssen, Enrique Emerencia, Jimmy Spruit, Jelle de Lange, Tim Brinkman, Tijn Wicherink, Karim Loukili, Jerreau Farel Cairo, Zakaria El Bennay (“75 Aaron Böck), Nick Hak, Emilio Prieto.Geselecteerd maar niet gespeeld: Fouad Dahmani, Thijmen Nijhuis, Emre Bal, Quinten Lacrum en Shaquille Olieberg.