Feitjes en weetjes: FC Utrecht - N.E.C.

6 december 2013

FC Utrecht verloor nog nooit een vrijdagavondduel in eigen huis: zestien keer winst, zesmaal gelijk. Alleen N.E.C. won dit kalenderjaar van FC Utrecht in Galgenwaard.

FC Utrecht en N.E.C. staan vanavond voor de 35ste keer in de historie in Utrecht tegenover elkaar. Het meest van de keren won FC Utrecht, achttien keer in getal. Tien keer moest FC Utrecht zijn meerdere erkennen in de ploeg uit Nijmegen. Zesmaal eindigde FC Utrecht – N.E.C. in een gelijkspel.

In het kalenderjaar 2013 wist slechts één ploeg in Stadion Galgenwaard te winnen: N.E.C. Liefst 0-3 werd het op 10 februari. De laatste keer dat FC Utrecht thuis won van N.E.C. was in het seizoen 2010/2011. Edouard Duplan, Mihai Nesu, Ricky van Wolfswinkel en Frank Demouge troffen doen. Het werd 4-0.

FC Utrecht verloor nog nooit een vrijdagavondduel in eigen huis. Zestien keer werd gewonnen, zes keer werd gelijkgespeeld.

In de voorgaande zes thuiswedstrijden scoorde FC Utrecht minimaal twee keer: AZ (2-0), RKC Waalwijk (2-1), Roda JC Kerkrade (3-3), NAC Breda (4-2), sc Heerenveen (2-0), ADO Den Haag (3-0).

Arno Arts, Chris Kronshorst, Edo Ophof, Emiel van Eijkeren, Frank Demouge, Harry van der Ham, Leroy George, Mitchell van der Gaag, Patrick van Diemen, Piet Hamberg, Ulrich Cruden en Willy Carbo droegen in het verleden zowel het shirt van FC Utrecht, als die van N.E.C. Voormalig FC Utrecht-verdediger Daan Bovenberg speelt op dit moment voor N.E.C.

De trainers van vandaag speelden één keer in de shirts van FC Utrecht en N.E.C. tegen elkaar. Jan Wouters won in het seizoen 1985/1986 met FC Utrecht van Anton Janssen met 1-2 in Nijmegen.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres