Feitjes en Weetjes: FC Utrecht - Heracles Almelo

6 december 2014

Wetenswaardigheden over de ploegen die morgen (zondag) in Stadion Galgenwaard tegenover elkaar staan.

Doelpunten in Stadion Galgenwaard op 7 december? Ze vallen als rijpe appelen. Tenminste, dat is tijdens de twee voorgaande keren dat FC Utrecht op 7 december een thuiswedstrijd speelt het geval. In 1986 wordt met 3-2 gewonnen van PEC Zwolle en in 1997 krijgt Vitesse in Stadion Galgenwaard op 7 december met 5-3 klop.

Niet alleen de datum 7 december lijkt FC Utrecht goed gezind te zijn, ook Heracles Almelo is een tegenstander die de Utrechters, zo blijkt althans uit de statistieken, goed lijkt te liggen. Tien keer stonden beide ploegen tegenover elkaar in Stadion Galgenwaard. Vijf keer won FC Utrecht, vier keer werd het gelijk en slechts één keer konden de Almeloërs drie punten mee naar Overijssel nemen. Dat was in het seizoen 1985/1986.

De laatste twee edities van FC Utrecht – Heracles Almelo leverden overwinningen op voor de Utrechters. Afgelopen seizoen werd het 2-1, een jaargang eerder 3-0.

Maar dat Heracles Almelo geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken, zoveel is ook wel duidelijk. De ploeg won drie van de laatste vier wedstrijden die het speelde. In de maand november presteerden alleen AZ en Ajax, toevalligerwijs de volgende twee opponenten van de Utrechters, beter.

Veel ogen zullen bij FC Utrecht gericht zijn op Ruud Boymans. De aanvaller scoorde al negen keer in de acht wedstrijden die hij speelde. Geen enkele speler kwam in zijn eerste acht Eredivisiewedstrijden in het shirt van FC Utrecht tot zoveel doelpunten.

Op vreemde bodem maakt Heracles Almelo opvallend vaak een doelpunt. Al tien keer op rij scoorden de voetballers uit Almelo in een uitwedstrijd tenminste één doelpunt. In de tien wedstrijden die het team onder leiding van John Stegeman speelde, scoorde het twintig goals.

Kom ook kijken!
Kaarten voor de wedstrijd van morgen (zondag) tussen FC Utrecht en Heracles Almelo zijn te verkrijgen in de FC Utrecht Fanshop en online te bestellen. Via internet zijn kaarten tot de aftrap van de wedstrijd verkrijgbaar. De FC Utrecht Fanshop is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op de wedstrijddag gaan de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside open om 12.30 uur. Ook dan kan, last minute, nog een kaartje worden gekocht. De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres