Feitjes en weetjes: FC Utrecht – PSV

15 december 2013

FC Utrecht en PSV staan voor de 43ste ontmoeting in Stadion Galgenwaard. Beide clubs kunnen clubrecords breken.

FC Utrecht en PSV staan zondag voor de 43ste keer in de historie in Utrecht tegenover elkaar. Het meest van de keren won PSV, negentien keer in getal. Negen keer moest PSV zijn meerdere erkennen in FC Utrecht. Vijftien keer eindigde FC Utrecht -PSV in een gelijkspel.

Vorig jaar
Vorig seizoen won FC Utrecht in eigen huis van PSV, dit lukte niet meer sinds 2 maart 2008. FC Utrecht kwam vorig seizoen op 1-0 door Dave Bulthuis en ondanks 2 rode kaarten, voor Anouar Kali en Alexander Gerndt, kwam PSV niet meer terug in de wedstrijd. Bekijk onderaan de pagina de samenvatting van vorig jaar.

Clubrecord
FC Utrecht is de best presterende eredivisieploeg in thuisduels in 2013. De mannen van Jan Wouters hebben dit kalenderjaar in 16 thuisduels 41 punten behaald. Bij een overwinning op PSV evenaart FC Utrecht het clubrecord van meeste thuiszeges in een kalenderjaar. In 1982 wist FC Utrecht veertien keer het veld als winnaar te verlaten na een thuiswedstrijd.
PSV heeft zijn laatste vijf uitwedstrijden verloren in de Eredivisie. De club uit Eindhoven verloor nog nooit zes uitwedstrijden op rij in de Eredivisie en kan dit negatieve clubrecord zondag breken.

Tweemaal
FC Utrecht scoorde in voorgaande zeven wedstrijden minimaal twee keer. Het clubrecord komt uit 1987, waarin FC Utrecht acht thuiswedstrijden op rij minstens twee keer wist te scoren. Bij een goed resultaat kan FC Utrecht dus twee clubrecords evenaren.

Beide clubs
Adil Ramzi, Dries Mertens, Eric van Kessel, Erik Pieters, Frank Kooiman, Gerald Vanenburg, Hans van Breukelen, Jan Willem van Ede, John de Jong, Kevin Strootman, Khalid Sinouh, Michael Lamey, Mitchell van der Gaag, Rob Van Dijk, Theo Lucius en Tom van Mol droegen in het verleden zowel het shirt van FC Utrecht, als die van PSV. Timothy Derijck speelde vorig jaar zijn wedstrijden voor PSV, op dit moment komt hij op huurbasis uit voor FC Utrecht. Trainer Jan Wouters speelde drie seizoenen bij PSV tussen 1993- 1996 en in het seizoen 2007-2008 stond hij acht wedstrijden als hoofdcoach van PSV langs de lijn.

Trainers
De huidige trainers van FC Utrecht en PSV speelde nooit tegen elkaar in hun actieve voetbalcarrière, maar in het seizoen 1995-1996 speelde ze samen in het shirt van PSV in en tegen FC Utrecht. PSV won die wedstrijd met 1-4. Philip Cocu speelde twaalf keer in het shirt van PSV tegen FC Utrecht en verloor als speler nog nooit. Met PSV heeft hij acht wedstrijden gewonnen en vier keer gelijk gespeeld.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres