FC Utrecht's jeugdinternationals: zo verging het ze

16 november 2016

Een overzicht van de prestaties van de jeugdinternationals van FC Utrecht tijdens de afgelopen interlandperiode.

Een hattrick noteerde FC Utrecht’s aanvaller Sébastien Haller namens Jong Frankrijk in de partij tegen Jong Ivoorkust. De spits speelde 79 minuten en was verantwoordelijk voor de 2-1, 3-1 en 4-1. De Fransen wonnen met 5-1 van de Ivorianen. Bekijk hier de doelpunten:

Haller kwam als invaller ook nog binnen de lijnen bij de wedstrijd Jong Frankrijk – Jong Engeland. Die partij werd door de talenten uit Frankrijk met 3-2 gewonnen.

Ook Richairo Zivkovic scoorde. Dat deed de aanvaller van FC Utrecht tijdens zijn debuut voor Jong Oranje. In een volle Vijverberg benutte de spits een penalty. Ook FC Utrecht’s Patrick Joosten stond in de basis in het duel met Jong Portugal, dat in 1-1 eindigde. Bekijk hier de samenvatting:

In Georgië was er ook een FC Utrecht-talent trefzeker. Jong FC Utrecht’s Mitchell van Rooijen maakte in dienst van Oranje Onder 19 de 1-0 tegen Spanje Onder 19, in een partij waarin ook FC Utrecht’s Thijmen Nijhuis en Odysseus Velanas speelden. De Spanjaarden wonnen die pot, onderdeel van een Vierlandentoernooi, met 1-2.

Oranje Onder 19 versloeg in datzelfde toernooi Georgië Onder 19 met 1-0 in een wedstrijd waarin er speeltijd was voor Van Rooijen en Velanas. Tegen Frankrijk Onder 19 werd het 1-1 en in die partij waren er invalbeurten voor Van Rooijen en Velanas.

‘All the way’ in Zuid-Korea nam Jong FC Utrecht-verdediger Tafari Moore met Engeland Onder 20 deel aan de Continental Cup. Moore stond in de basis bij het duel met Zuid-Korea Onder 20, dat de Engelsen met 1-2 verloren. De verdediger speelde één helft in de met 4-1 gewonnen wedstrijd die de talenten uit Engeland speelden tegen Iran Onder 20.

Met respectievelijk de Equipe Nationale Locale en het Onder 15-team van Marokko waren A-selectiespeler Sofyan Amrabat en FC Utrecht O15-keeper Ahmed Azmi de afgelopen week op trainingskamp in Rabat. 

Foto's: Gerrit van Keulen

Richairo Zivkovic
Richairo Zivkovic
Patrick Joosten
Patrick Joosten

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres