FC Utrecht’s (jeugd)internationals: het spoorboekje

7 november 2016

De nodige FC Utrecht-spelers vliegen uit voor het spelen van interlands. FCUtrecht.nl maakte een overzicht.

Maandag 7 november
Interlands staan er voor A-selectiespeler Sofyan Amrabat en FC Utrecht O15-keeper Ahmed Azmi niet op het programma, maar tóch is het tweetal geselecteerd. Amrabat is op trainingskamp met de zogeheten Equipe Nationale Locale van Marokko; een team van spelers die aanschurken tegen de nationale ploeg van Marokko. Dat trainingskamp duurt tot en met dinsdag 15 november en is in Rabat. Daar is ook Azmi op trainingskamp tot en met 15 november, zij het met Marokko Onder 15.

Woensdag 9 november
Verdediger Tafari Moore doet met Engeland Onder 20 mee aan de Continental Cup. Die wordt gespeeld in Zuid-Korea. Daar is Nigeria Onder 20 de eerste opponent van de Engelsen. Het duel begint om 9.00 uur Nederlandse tijd.

Een uur later gaat de bal rollen in Georgië. Daar speelt Oranje Onder 19 dan tegen Frankrijk Onder 19. Drie FC Utrecht-talenten zijn erbij: Thijmen Nijhuis, Mitchell van Rooijen en Odysseus Velanas. Giovanni Troupée was ook geselecteerd, maar moest het Vierlandentoernooi aan zich voorbij laten gaan.

Donderdag 10 november
Veel tijd om bij te tanken is er voor de spelers van Engeland Onder 20 niet, in Zuid-Korea. Daags na het duel met hun leeftijdsgenoten uit Nigeria, wacht voor de ploeg van Moore al een partij tegen Zuid-Korea Onder 20. Ook dat duel begint om 9.00 uur Nederlandse tijd. De speellocatie van alle partijen om de Continental Cup is trouwens een bijzondere: de voormalige WK-arena Suwon World Cup Stadium, een joekel van een bouwwerk met een capaciteit van 43.000.

Duizenden kilometers verderop gaat Sébastien Haller diezelfde dag op doelpuntenjacht met Jong Frankrijk. De ‘Espoirs’ kruisen de degens met Jong Ivoorkust in Beauvais. Daar, ten noorden van Parijs, gaat de bal om 18.45 uur rollen.

Vrijdag 11 november
Al vroeg moet Oranje Onder 19, met FC Utrecht’s Nijhuis, Van Rooijen en Velanas in de gelederen, aan de bak. In Georgië is vanaf 10.00 uur Spanje Onder 19 de tegenstander van de Nederlandse talenten.

Zaterdag 12 november
Voor Moore en z’n ploegmakkers staat de derde en laatste partij om de Continental Cup op de rol. In Zuid-Korea is Iran Onder 20 vanaf 9.00 uur Nederlandse tijd de tegenstander.

Maandag 14 november
De derde en laatste wedstrijd die Oranje Onder 19 speelt in Georgië, is die tegen de Onder 19-ploeg van het gastland. Het afsluitende duel van het Vierlandentoernooi begint om 13.00 uur. De FC Utrecht-talenten Nijhuis, Van Rooijen en Velanas zijn van de partij.

Later die dag komt aanvaller Haller mogelijk in actie. Jong Frankrijk speelt in Bondoufle, ten zuiden van Parijs, een vriendschappelijke interland tegen Jong Engeland. Dat duel gaat van start om 20.45 uur.

Dinsdag 15 november
Met liefst drie voetballers is FC Utrecht vertegenwoordigd in de selectie van Jong Oranje. De middenvelders Yassin Ayoub en Patrick Joosten en aanvaller Richairo Zivkovic zijn met de ploeg op pad. En in Doetinchem spelen ze een vriendschappelijke interland tegen Jong Portugal. In het stadion van De Graafschap wordt om 18.30 uur afgetrapt en voor het geval je wil gaan kijken: de entree is gratis. 

Sofyan Amrabat
Sofyan Amrabat
Ahmed Azmi
Ahmed Azmi
Tafari Moore
Tafari Moore
Thijmen Nijhuis
Thijmen Nijhuis
Mitchell van Rooijen
Mitchell van Rooijen
Odysseus Velanas
Odysseus Velanas
Sébastien Haller
Sébastien Haller
Patrick Joosten
Patrick Joosten
Yassin Ayoub
Yassin Ayoub
Richairo Zivkovic
Richairo Zivkovic

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres