FC Utrecht zweeft voorbij Heracles Almelo

17 december 2015

Een Fransman – die nota bene twee tweeën op zijn rug heeft staan; rugnummer 22 – die de eindstand van de David di Tommaso Memorial Match op 4-2 bepaalt. Vier; het rugnummer, voor altijd, van Di Tommaso. Het omvat de partij die FC Utrecht – Heracles Almelo is. Een heel bijzondere. En dus één die door FC Utrecht, ook al speelt dat meer dan de helft van het duel met een man minder, wordt gewonnen.

Zo perfect, dat je het bijna niet kunt verzinnen. Sébastien Haller, Fransman spelend met rugnummer 22, die vier minuten voor het einde de vierde FC Utrecht-goal scoort in de David di Tommaso Memorial Match, en die daarmee ook direct beslist. Het is wat gebeurt, in Stadion Galgenwaard. Daar waar Haller, op aangeven van Yassin Ayoub, de 4-2 maakt.

Franse makelij

En de 3-2. Ook die is van Franse makelij. Haller kopt de bal, op aangeven van uitblinker Nacer Barazite, in de verre hoek. En brengt het stadion in extase. Amper tien minuten nadat Oussama Tannane de 2-2 lukt, gaat FC Utrecht alweer aan de leiding.

Door met z’n tienen

FC Utrecht doet dat met tien man. Met z’n elven komen de Utrechters vlak voor rust op achterstand, door een doelpunt van Ilias Bel Hassani (0-1). Niet veel later, en ook nog voor de break, moet het team van trainer/coach Erik ten Hag met tien spelers verder. Kevin Conboy incasseert zijn tweede gele en dus een rode kaart.

Barazite kantelt de partij

Somber zijn dan de vooruitzichten; de thee wordt gedronken met een man minder én een 0-1 achterstand. Maar Nacer Barazite is het die de wedstrijd doet kantelen. Na een heerlijk samenspel met Ayoub en Haller prikt hij na een klein uur spelen de 1-1 binnen. Drie minuten later brengt hij het publiek in extase, door de bal in de kruising te knallen: 2-1.

Drie punten voor de eeuwige nummer vier

Tannane geeft FC Utrecht daarna dus nog een knauw, maar geen tegentreffer of tegenvaller kan de in een speciaal David di Tommaso-hommagetenue spelende Utrechters van de wijs brengen. Het enige resultaat van de 2-2 is een nog fanatieker spelend FC Utrecht, dat de punten in eigen huis houdt. Voor de fans, voor iedereen. Maar vooral voor David di Tommaso.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres