Ook het derde oefenduel dat FC Utrecht speelde in vier dagen tijd is winnend afgesloten. In tegenstelling tot de voorgaande duels speelde FC Utrecht vrijdagavond niet op kunstgras, maar op een mat met echt gras. En wel op het sportcomplex van SV Houten. FC Utrecht won in Houten met 3-0.

Waar Wouters donderdag een jonge ploeg het veld in stuurde, koos de oefenmeester ervoor in Houten met een elftal aan te treden met spelers die vorig seizoen de kern vormden van het elftal dat vijfde werd in de Eredivisie.

Wapenfeit
Een half uur lang zorgden SV Houten en FC Utrecht voor weinig opwinding. Grote kansen bleven lange tijd uit. Het grootste ‘wapenfeit’ vond plaats aan de zijlijn van het veld. Leon de Kogel, de eerste speler die via SV Houten het betaalde voetbal haalde, reikte een bos bloemen uit aan een echte clubman die na 23 minuten spelen naar de kant ging en zijn laatste minuten als voetballer speelde. Binnen de lijnen testte Jens Toorstra de doelman van SV Houten eenmaal. Deze bracht redding op een vrije trap van de middenvelder van FC Utrecht.

Opleving
Edouard Duplan wierp zich in het laatste kwartier van de eerste helft op. Eerst baande hij zich een weg door de defensie van SV Houten, maar kwam hij niet lekker achter de bal om tot een schot te komen. Enkele minuten later maakte de Fransman de openingstreffer. Met een subtiele voetbeweging bezorgde Jens Toornstra de aanvaller vrije doortocht naar het doel van SV Houten. Duplan bleef koel, omspeelde de doelman en opende de score.

Mark Diemers en Yoshiaki Takagi probeerden het nog van afstand, maar zagen hun pogingen op niets uitlopen.

Wijzigingen
Met Yassin Ayoub als vervanger van Van der Voort en Romano van de Stoep voor Cedric van der Gun, begon FC Utrecht ietwat gewijzigd aan de tweede helft. Waar Mark van der Maarel in de eerste helft de rol van rechter centrale verdediger vervulde, nam Mark Diemers dit op zich in de tweede helft.

Doelpogingen
Het aanvalsspel van FC Utrecht oogde in de tweede helft creatiever dan in het eerste bedrijf. Dit kwam onder meer tot uiting door een aantal aanvallen over de flanken, maar ook door aanvallende acties en steekballen door het centrum.

Zo demarreerde Van der Stoep in de 65ste minuut van de wedstrijd aan de rechterkant van het veld en trok hij de bal voor op Duplan, die de bal net zag opstuiten waardoor hij niet 0-2 kon maken. Yannick Cortie leek twee minuten later binnen te koppen, maar zag zijn inzet via de kruin van Van der Maarel van de lijn gehaald worden.

Rebound
Twintig minuten voor tijd werd de score dan toch verdubbeld. Duplan leek op weg naar zijn tweede doelpunt van de wedstrijd nadat hem net als in de eerste helft door het centrum vrije doortocht werd geboden. De doelman van SV Houten bleek echter een sta-in-de-weg. De aangesloten Gyliano van Velzen was echter alert om de rebound binnen de schuiven. Van Velzen kreeg van trainer Jan Wouters een half uur om zijn talent te tonen.

Slotakkoord
Het slotakkoord van het duel SV Houten – FC Utrecht was voor aanvaller Romano van der Stoep, vorig seizoen nog speler van FC Utrecht O19. Een tempoversnelling en steekbal van Van Velzen bracht Van der Stoep in stelling. Hij werd echter gevloerd, waarna hij van elf meter mocht aanleggen en resoluut binnenschoot: 0-3.

Zondag vindt vóór Stadion Galgenwaard van 13.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Open Dag plaats. Om 15.00 uur wordt de selectie van FC Utrecht aan het grote publiek gepresenteerd. Een dag later vertrekken de manschappen van Jan Wouters naar Hoenderloo voor een trainingsweek die op zaterdag wordt afgesloten met een wedstrijd tegen FC Emmen.

SV Houten - FC Utrecht (0-1) 0-3
0-1, Edouard Duplan
0-2, Gyliano van Velzen
0-3, Romano van der Stoep (pen.)

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Laurens van der Voort (45. Yassin Ayoub), Mark van der Maarel, Kai Heerings, Yannick Cortie; Bob Schepers, Mark Diemers, Jens Toornstra (60. Gyliano van Velzen), Yoshiaki Takagi; Edouard Duplan, Cedric van der Gun (45. Romano van der Stoep).