FC Utrecht wint in oefenpartij van FC Twente

7 augustus 2017

Bilal Ould-Chikh en Nick Venema doelpuntenmakers tegen Tukkers.

FC Utrecht speelde vanmiddag (maandag) een oefenduel tegen FC Twente in Stadion Galgenwaard. Bilal Ould-Chikh en Nick Venema zorgden voor de doelpunten in de partij die gewonnen werd met 2-0.

Een voorzet? Nee, een doelpunt wordt het! Nick Venema is het in de slotfase van de partij met de individuele actie op de linkerflank. Hij weet de bal voor het doel te krijgen, en via een Twents been levert zijn poging een doelpunt op. Het is één van de laatste acties van de wedstrijd in een warm Stadion Galgenwaard.

Debutanten bij FC Utrecht
Het oefenduel is de eerste (onofficiële) wedstrijd voor Lukas Görtler in het shirt van FC Utrecht. Een linie terug maakt Anouar Kali zijn rentree bij de Domstedelingen. Het is de Duitser die de eerste kans van de wedstrijd krijgt, een te korte terugspeelbal kan nog nét voor zijn voeten weggewerkt worden. Bilal Ould-Chikh krijgt de bal wel het doel in. Een laag schot in de linkerhoek verschalkt keeper Drommel: 1-0.

Veel kansen, geen doelpunten
Wat volgt zijn veel kansen, maar geen doelpunten in Stadion Galgenwaard. Twee keer mist FC Twente een op het oog niet te missen kans. Aan de andere kant probeert Bilal Ould-Chikh zijn huzarenstukje van de eerste helft nog maar eens te imiteren, maar mist precieze in zijn schoten. Ook Sylla Sow, in deze wedstrijd opererend als spits, mist enkele centimeters in de afronding. In de slotfase krijgen de jongelingen in de selectie speeltijd en komt ook de uiteindelijke doelpuntenmaker Nick Venema het veld in. Tevreden gezichten keren terug richting de FC Utrecht kleedkamer.

Vrijdag start de competitie voor FC Utrecht, uit tegen ADO Den Haag. De kaartverkoop voor deze uitwedstrijd loopt inmiddels al enige tijd. Tickets zijn verkrijgbaar in de online ticketshop en in de FC Utrecht Fanshop.

FC Utrecht – FC Twente 2-0 (1-0)
20. Bilal Ould-Chikh 1-0
87. Nick Venema 2-0

Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Giovanni Troupée, Dario Dumic (63. Gino Demon) , Rick van der Meer, Robin van der Meer; Odysseus Velanas, Anouar Kali (63. Robin Zwartjens) , Urby Emanuelson (63. Shayne Pattynama); Bilal Ould-Chikh (84. Nick Venema), Sylla Sow, Lukas Görtler (70. Jeredy Hilterman).
 
Opstelling FC Twente:
Joël Drommel, Jeroen van der Lely, Jos Hooiveld, Richard Jensen (86. David Sambissa), Bob Vankan (46. Ramiz Zerrouki), Godfried Roemeratoe, Vincent Schmidt (61. Jonatan Frimann), Dylan George, Isaac Buckley-Ricketts (46. Ryan Trotman, 86. Siebe Schets), Oussama Assaidi (46. Delano Grootenhuis), Jari Oosterwijk

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres