FC Utrecht heeft in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 2-4 gewonnen van het Regioteam. Op het kunstgrasveld van Sportpark De Meern maakten Gévero Markiet, Leon de Kogel, Ruud Boymans en Nacer Barazite de Utrechtse doelpunten.

Het was de eerste de beste mogelijkheid die zich voordeed. En meteen lag de bal in het doel. Amper een minuut was de eerste vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen 2014/2015 van FC Utrecht aan de gang, of het was al raak. Van dichtbij, helemaal vrijgelaten, kon Gévero Markiet de bal met een volley tegen de touwen werken: 0-1.

Monsterscore, of niet?
‘Dat wordt een reuzenuitslag’, klonk het al snel op de tribunes van Sportpark De Meern, die helemaal vol zaten voor de oefenpot. Maar daarvan was geen sprake. De voetballers van SCH, PVCV en v.v. De Meern bleken een taai collectief te zijn. Tot het strafschopgebied konden de Utrechters fijn combinatiespel spelen, maar eenmaal in de Zone van de Waarheid aangekomen, verging het de manschappen van trainer/coach Robby Alflen moeizaam.

Fraaie gelijkmaker
Slordigheid in de passing leidde zelfs de gelijkmaker in. Al kappend en draaiend baande Danny ter Hoeve, die de bal had opgepikt, zich een baan door de Utrechtse defensie. Om vervolgens met een diagonaal schot de 1-1 aan te tekenen.

Voorsprong via De Kogel
FC Utrecht kwam via een strafschop weer op voorsprong. De van een verhuurperiode bij VVV-Venlo teruggekeerde Leon de Kogel joekelde vanaf elf meter de 1-2 binnen. Maar opnieuw was het Regioteam na op achterstand te zijn gekomen scherp toen er balverlies door FC Utrecht werd geleden en invaller Joey van Bemmel profiteerde optimaal. Kwam FC Utrecht na een half uur voor de tweede keer op voorsprong; vier minuten later was het opnieuw gelijk: 2-2.

Boymans en Barazite trefzeker
Na de pauze stelde FC Utrecht, dat een nagenoeg volledig ander team opstelde tijdens dat tweede bedrijf, orde op zaken. Een intikker van nieuweling Ruud Boymans betekende de 2-3 na een uur spelen. En amper vijf minuten later lukte Nacer Barazite, die eerder op de dag als zevende aanwinst van het nieuwe seizoen was gepresenteerd, de 2-4. Na dat vierde Utrechtse doelpunt, dat in de 65ste minuut van de wedstrijd werd gemaakt, bleven de profs domineren. Kansen waren er ook na de zesde goal van de avond behoorlijk wat, maar gescoord werd er in De Meern niet meer.

Zaterdag volgende duel
Zaterdag staat alweer de volgende vriendschappelijke match op het programma voor FC Utrecht, dat die dag in Benschop de degens kruist met de plaatselijke voetbalvereniging.

Regioteam - FC Utrecht 2-4 (2-2)
1. Gévero Markiet 0-1
11. Danny ter Hoeve 1-1
30. Leon de Kogel 1-2
34. Joey van Bemmel 2-2
63. Ruud Boymans 2-3
65. Nacer Barazite 2-4