FC Utrecht-vrouwen winnen Supercup

27 augustus 2010

De FC Utrecht-vrouwen wonnen vrijdag na verlengingen de wedstrijd om de Supercup tegen AZ.

De FC Utrecht-vrouwen wonnen vrijdag na verlengingen (3-1) de wedstrijd om de Supercup tegen landskampioen AZ. Het duel nam in de slotfase een spectaculaire wending. AZ was in de negentig minuten daarvoor de betere ploeg geweest en kwam ook verdiend op voorsprong. Iedereen maakte zich eigenlijk al op voor de huldiging, maar in de extra tijd kwam FC Utrecht toch nog naast AZ.

Het vernieuwde elftal van trainer Mark Verkuijl had in de eerst helft helemaal niets in te brengen tegen de club die de afgelopen drie jaar de landstitel won. Vijf tot zes goede kansen lieten de vrouwen van AZ onbenut.

FC Utrecht, voor het eerst spelend met de naam van nieuwe sponsor Agis op het shirt, herstelde zich enigszins in de tweede helft waarin AZ bleef domineren. In de 63e minuut kwam AZ op voorsprong via een schot van Annelies Zondag. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Manon van den Boogaard schoot in de extra tijd vanuit een vrije trap de 1-1 binnen.

Daarna kantelde het spelbeeld volledig. Tijdens de verlengingen leefden de FC Utrecht-vrouwen volledig op. Het resulteerde in de 2-1 van Joniek Bonnes in de eerste helft van de verlengingen. Bij AZ liep Jessica Fishlock tegen haar twee gele kaart op. Vijf minuten na die uitsluiting besliste Tessa Oudejans met een prachtig afstandschot de wedstrijd.


Foto's Jan de Koning / KNVB

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres