Dinsdagavond 16 april stond de kwartfinale van de KNVB beker op het programma. De FC Utrecht Vrouwen gingen op bezoek bij PEC Zwolle in het Ijsseldelta Stadion. De wedstrijd werd met 1-0 verloren door een snelle treffer uit een vrije trap voor PEC Zwolle. Hieronder het wedstrijdverslag:

Een aantal weken geleden in de competitie verloren, dus dit was de mogelijkheid om revanche te nemen. PEC Zwolle nam echter meteen het initiatief en scoorde al na 9 minuten uit een vrije trap de 1-0 door Sylvia Smit. FC Utrecht probeerde het wel maar er ging te veel mis. Toch kreeg Utrecht vlak voor rust twee  goede kansen om iets aan de stand te veranderen door schoten van Franca van de Kuilen en Kirsten Koopmans. Helaas werd er niet gescoord.

De tweede helft was FC Utrecht veel in balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. PEC Zwolle kreeg veel ruimte en creëerde meerdere 100% kansen, maar slecht inschieten, paal, lat en de Utrecht-keepster voorkwamen een grotere achterstand voor FC Utrecht. Vlak voor tijd kreeg invaller Tula de Wit een rode kaart vanwege het neerhalen van een doorgebroken speelster. De ten onrechte gegeven strafschop, de overtreding was duidelijk buiten de 16 meter, werd door PEC Zwolle naast geschoten. Anne Maguire had in de laatste minuut nog de kans op de gelijkmaker maar dit schot met links ging over. FC Utrecht is uitgeschakeld in de KNVB beker en PEC Zwolle gaat door naar de halve finale.