FC Utrecht Vrouwen krijgen niet wat ze verdienen

10 december 2011

“Dit hoort ook bij voetbal, maar een vervelende nasmaak is er zeker na deze wedstrijd.” Trainer Mark Verkuyl was na afloop teleurgesteld dat zijn ploeg niet kreeg waar het recht op had.

“Dit hoort ook bij voetbal, maar een vervelende nasmaak is er zeker na deze wedstrijd.” Trainer Mark Verkuyl was na afloop teleurgesteld dat zijn ploeg niet kreeg waar het recht op had: “Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarin wij evengoed kansen hebben gehad. Echter weten wij het net niet te vinden, terwijl wij FC Twente met twee persoonlijke fouten in het zadel helpen.”

Verkuyl doelt bij de 1-0 op de fout van keepster Angela Christ. Zij leek uit een corner de bal klemvast te pakken net voorbij de eerste paal, maar de bal ontglipt haar en verdwijnt via haar handen in het zijnet. Bij de 2-0 heeft Kirsten Koopmans niet het oog op haar directe tegenstander Lorca van de Putte. De linksback van FC Twente wordt geen strobreed in de weggelegd en schiet vanaf rand 16 de bal achter Christ.

Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Tot die tijd deed nummer 3 op de ranglijst FC Utrecht echt niet onder voor de nummer 2 FC Twente. Sterker nog…de beste kansen waren voor FC Utrecht. Na vijf minuten al wist Babiche Roof na goed storend werk van Mandy Versteegt de bal met gevoel over FC Twente keepster Sari van Veenendaal te krijgen. Echter haar vingertoppen en de lat gooiden roet in het eten. Vervolgens speelt FC Utrecht onrustig, maar ook FC Twente heeft moeite het spel te maken. Wat hagel gekoppeld aan een harde wind maakt het spelen op het kunstgras van SV Saestum er ook niet makkelijker op. De bal schiet geregeld door en over en weer zijn de aannames vaak lastig.

Vanaf het halve uur krijgt FC Utrecht wel steeds meer controle over de wedstrijd. Het begint met een schot van Kirsten Koopmans net langs de tweede paal. FC Twente is daarentegen met name dreigend uit stilstaande momenten. Op slag van rust onderschept Babiche Roof het leer om hem vervolgens deze naar de linkerbovenhoek te schieten. Een goede parade van ex-FC Utrecht keeper Sari van Veendaal is nodig om met een gelijke stand te gaan rusten.

De ommekeer in de wedstrijd volgt dus in de tweede helft. Middenvelder Maaike Heuver loopt in de 52e minuut weg uit de rug van Jette van Vlerken en gaat schuin op het FC Utrecht-doel af. Christ kan met een goede reactie de bal tot corner verwerken, maar gaat vervolgens dus jammerlijk in de fout. Twee minuten later had de stand weer gelijk kunnen staan. Op een voorzet van Mandy Versteegt komt Rowena Blankestijn voor haar tegenstander. Helaas verdwijnt de bal aan de verkeerde kant van de paal. De grootste kans op de gelijkmaker is echter voor Mandy Versteegt. Op snelheid snijdt zij de FC Twente-back Félicienne Minnaar de pas af. Het vizier staat echter niet op scherp. Haar inzet gaat in zeer kansrijke positie enigszins knullig ruim naast.

De eerder beschreven 0-2 valt in de 60e minuut. Deze tegenslag doen de FC Utrecht vrouwen de das om. Het geloof lijkt even uit de ploeg weg te vloeien. Toch probeert FC Utrecht nog wat te forceren. De ruimtes worden echter te groot en ook FC Twente komt nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Christ. Gescoord wordt er aan beide kanten niet meer en daarmee loopt FC Utrecht dus onverdiend averij op. Het gat tussen FC Utrecht, nog steeds nummer 3, en FC Twente, door de winst van ADO Den Haag ook nog steeds nummer 2, bedraagt nu maar liefst elf punten!

Opstelling FC Utrecht vrouwen: Angela Christ, Hélène Heemskerk, Joniek Bonnes, Jette van Vlerken  (33e geel), Kelly Gilissen, Tessa Oudejans, Rowena Blankestijn (76e min. Simone van de Weerd), Manon van den Boogaard, Mandy Versteegt, Babiche Roof en Kirsten Koopmans (76e min: Dominique Vugts)

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres