FC Utrecht-vrouwen gelijk tegen FC Twente

12 mei 2010

De FC Utrecht-vrouwen speelden woensdag in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijk.

 De FC Utrecht-vrouwen speelden in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijk. De ploeg van Mark Verkuijl nam daardoor een punt afstand van hekkensluiter Heerenveen. De vrouwen van AZ zijn in de voorlaatste speelronde voor de derde keer op rij kampioen geworden in de Eredivisie Vrouwen.

Het duel, gespeeld op het sportcomplex van Saestum in Zeist, werd woensdag voorafgegaan door een minuut stilte voor de slachtoffers bij de vliegramp in Tripoli. De eerste tien minuten na de aftrap waren voor FC Utrecht dat twee kansen kreeg maar die niet verzilverde. Daarna raakte aan de andere kant FC Twente de lat. In de 22e minuut opende de Tukkers de score. Een als voorzet bedoelde trap van Marlous Pieëte verdween in het Utrechtse doel: 0-1.

Angela Christ voorkwam vervolgens met enkele reddingen dat FC Twente verder afstand nam. Op slag van rust werd Anouk Hoogendijk vanwege een lichte enkelblessure gewisseld. Vooral uit voorzorg met het oog op de bekerfinale. In de tweede helft kwam de thuisclub sterk terug. In de 64e minuut schoot Monique van Veen de 1-1 binnen. Verdere kansen bleven in de laatste fase van de wedstrijd uit.

Bekerfinale
FC Utrecht speelt komende zaterdag (14.30 uur) in Noordwijk de bekerfinale tegen hoofdklasser Ter Leede uit Sassenheim. De laatste wedstrijd in de Eredivisie Vrouwen speelt FC Utrecht op woensdag 19 mei. Kampioen AZ is dan in Alkmaar de tegenstander om 19.30 uur.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres