FC Utrecht – Sint Truiden, vrijdag 22-03-2013

De lente is officieel begonnen maar de weergoden zijn ons (weer) niet goed gestemd. Wederom is de temperatuur maar net boven nul en waait er een straffe oostenwind. Thuisblijven en lekker warm naar Nederland-Estland kijken is voor velen een logische optie. Toch hebben nog zo’n 150 toeschouwers de kou getrotseerd.

Utrecht begint met de wind pal tegen en ondanks dat speelt het spel zich grotendeels af op de speelhelft van St.Truiden. Utrecht creëert de nodige kansen en komt na een kwartier spelen op voorsprong door Tessa Oudejans. Utrecht blijft aanvallen en krijgt ook de mogelijkheden de voorsprong uit te breiden. Na een half uur valt de 2-0 door Kirsten Koopmans. Het arbitrale trio denkt hier anders over en ziet buitenspel dus het doelpunt wordt afgekeurd.Bij één van de sporadische aanvallen van St.Truiden komt Utrecht-keepster Maureen van Iwaarden goed uitlopen maar schuift de bal in de voeten van Elke Meers die dit buitenkansje niet laat lopen en de bal van afstand in het lege doel schiet,1-1.  Utrecht is even van slag.

Na rust pakt Utrecht het spel weer goed op en is met de wind in de rug oppermachtig. Diverse schoten missen net doel of worden door de keepster van St.Truiden onschadelijk gemaakt. Uit een hoekschop na een ongeveer een uur spelen dan toch de verdiende voorsprong voor Utrecht door wederom Tessa Oudejans. Utrecht drukt nu door en in de 77e minuut scoort Anne Maguire de 3-1 na goed voorbereidend werk van Tessa Oudejans. In de tweede helft komt St.Truiden slechts éénmaal in kansrijke positie, een vrije trap van net buiten het strafschopgebied gaat net naast.

De thuisploeg bepaalt uiteindelijk de eindstand op 4-1, een afgeslagen corner wordt door Kirsten Koopmans prima ingeschoten. Een dikverdiende overwinning, volgende week naar Zwolle met vooral voor het publiek hopelijk aangenamere weersomstandigheden.

Opstelling FC Utrecht: Maureen van Iwaarden, Sabine Verheul, Hélène Heemskerk, Myrthe Moorrees, Joniek Bonnes,  Simone van de Weerd, Tessa Oudejans, Frederique Bonink (84e minuut: Tula de Wit),  Kirsten Koopmans, Rowena Blankenstijn (80e minuut: Franca van de Kuilen), Nadia van Beerschoten (71e minuut: Anne Maguire). Wisselspeelsters: Anne Maguire, Tula de Wit, Dominique van Wensveen, Chelsea Disseldorp, Pien Schlosser en Franca van de Kuilen.

Opstelling Sint Truiden: Sabrina Broos, Lore van Schoenwinkel (72e minuut: Esther Oversteyns), Lien Haverals, Elke Meers, Eellen Kimps, Dorien Guliams, Kimberly Verbist (65e minuut: Anne Stulens) , Kristien Elsen, Marlies Verbruggen, Annelies Menten, Nathalie Weytjens. Wisselspeelsters: Anne Stulens, Silke Leynen, Esther Oversteyns.

Lady of the match: Simone van de Weerd (gesponsord door www.vrouwenvoetbalnieuws.nl) Wethouder van Utrecht, Hans Spigt, reikte de bos bloemen en het wellnespakketje uit bij deze wedstrijd.