FC Utrecht heeft in een spectaculaire wedstrijd met 2-5 verloren van Feyenoord. Bij de rust stond het al 2-3 door doelpunten van achtereenvolgens Jens Toornsta voor FC Utrecht, Ruben Schaken en Graziano Pellè voor Feyenoord, weer Toornstra voor FC Utrecht en Stefan de Vrij voor Feyenoord. Aan het eind van de tweede helft zorgden Schaken en Tonny Trindade de Vilhena voor de eindstand.

Bij FC Utrecht stond middenvelder Mark Diemers in de basis en begon Adam Sarota op de bank. Verder had trainer Jan Wouters gekozen voor dezelfde basisspelers als eind vorig jaar. Gévero Markiet speelde als centrale rechterverdediger en Mark van der Maarel stond weer rechtsachter. Feyenoord trad in de sterkste opstelling aan, dus met Graziano Pellè in de spits. De Stadion Galgenwaard was zeer goed gevuld: het stadion was voor de eerste keer dit seizoen nagenoeg uitverkocht.

Eerste helft
Feyenoord ging van het begin af aan fel in de aanval. In de eerste minuut kreeg Jean-Paul Boëtius al een grote kans nadat Graziano Pellè een voorzet van Ruben Schaken verlengde. Hij maaide echter over de bal heen. Even daarna schoot Lex Immers de bal hoog over het Utrechtse doel.

Voorsprong FC Utrecht
In de twaalfde minuut onderbrak Jens Toornstra het uitverdedigen van Feyenoord en ging een een-tweetje aan met Steve De Ridder. Nadat Toornstra de bal had teruggekregen, schoot hij de bal hard tegen de Rotterdamse touwen: 1-0.

Spektakel
Feyenoord liet zich niet van de wijs brengen en bleef druk op FC Utrecht zetten. Dit leidde tot een schot van Daryl Janmaat vanaf de rand van het strafschopgebied en een zeer gevaarlijke voorzet van diezelfde speler. Beide keren trad FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter zeer goed op. Daarna braken een paar minuten aan waarin van alles gebeurde. Eerst maakte Ruben Schaken gelijk. Hij stond in de baan van een schot van Tonny Trindade de Vilhena en veranderde de bal van richting, zodat de op zijn verkeerde been gezette Ruiter er niet meer bij kon. Een minuut later zette Pellè met een prachtige goal Feyenoord op voorsprong. Hij deed dat met een hakje van achter zijn standbeen op een voorzet van Janmaat. Vier minuten later was het alweer gelijk: Toornstra maakte zijn tweede doelpunt, op aangeven van de op rechts doorgebroken De Ridder.

Van Seumeren
Halverwege de eerste helft kreeg Frans van Seumeren een staande ovatie van het Utrechtse publiek als dank voor zijn grote financiële steun aan FC Utrecht.

Feyenoord zet door
Na iets meer dan een half uur spelen, kwam Feyenoord weer op voorsprong. Na een korte corner van Trindade de Vilhena met Boëtius, schoot Stefan de Vrij de voorzet van Boëtius achter Ruiter. Het zeer goed spelende Feyenoord kreeg daarna een aantal kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. De uitstekend keepende Ruiter zorgde ervoor dat dit niet gebeurde. Hij redde op schoten van Pellè (prachtige volley), De Vrij, Mathijsen en Boëtius.

Tweede helft
Het begin van de tweede helft was voor FC Utrecht. In de vijftigste minuut leverde een ingestudeerde vrije trap bijna een doelpunt op. Tommy Oar nam de vrije trap, en niet de naast hem staande Toornstra, en via Gévero Markiet kwam de bal bij De Ridder. De Beld werd echter teveel gehinderd om te kunnen scoren.
Vijf minuten later kreeg Edouard Duplan een grote kans, maar hij kwam in botsing met doelman Mulder.
FC Utrecht probeerde met veel energie de gelijkmaker te scoren. De mouwen werden opgestroopt, maar het mocht niet baten.

Feyenoord bouwt de voorsprong uit
In de 72e minuut kwam Feyenoord op 2-4 door het tweede doelpunt van Schaken. Hij kreeg de bal op de borst aangespeeld door Boëtius en tikte de bal achter Ruiter. Boëtius stond net niet buitenspel. Vlak voor tijd werd het zelfs 2-5. De voor Boëtius ingevallen John Goossens stelde Pellè in staat een prachtige kopbal af te vuren op het Utrechtse doel. Ruiter pareerde goed, maar de bal kwam voor de voeten van Trindade de Vilhena die de eindstand op het scorebord zette.

FC Utrecht kon uiteindelijk geen vuist maken tegen een uitstekend spelend Feyenoord en blijft na 19 wedstrijden op 24 punten staan.

Geel:
22’ Tonny Trindade de Vilhena

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Gévero Markiet, Kai Heerings, Dave Bulthuis; Mark Diemers, Yassin Ayoub, Jens Toornstra (c); Edouard Duplan (82’ Cedric Badjeck), Steve De Ridder, Tommy Oar (75’ Bob Schepers).

Opstelling Feyenoord: Erwin Mulder; Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Joris Mathijsen, Bruno Martins Indi; Jordy Clasie, Lex Immers, Tonny Trindade de Vilhena; Ruben Schaken, Graziano Pellè (c), Jean-Paul Boëtius (82’ John Goossens).