FC Utrecht heeft de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 5-2 verloren. Bij de rust stond het nog 1-1 door doelpunten van Romeo Castelen en Jens Toornstra. In de tweede helft vielen vijf doelpunten in het laatste kwartier. Voor RKC scoorden Daniël de Ridder, Kenny Anderson, Jean-David Beauguel en Aurélien Joachim. Steve De Ridder maakte het tweede Utrechtse doelpunt.

FC Utrecht-trainer Jan Wouters had zijn basiselftal ten opzichte van afgelopen donderdag tegen PEC Zwolle op twee plaatsen gewijzigd. Gévero Markiet stond links centraal in de verdediging als vervanger van de geblesseerde Kai Heerings en Fernando Quesada maakte zijn debuut als basisspeler, bij afwezigheid van Adam Sarota. Hij was geschorst na zijn rode kaart tegen PEC Zwolle. Bij RKC Waalwijk was maar één wijziging in de opstelling: Mich Apau verving de geblesseerde Michael Lamey.

Spectaculair begin
Er gebeurde veel in de eerste minuten van het duel. Tommy Oar probeerde al bij de eerste Utrechtse aanval te scoren, maar zijn schot ging ver naast. Kort daarna kreeg RKC Waalwijk een grote kans. Matthieu Delpierre onderschepte het schot van Aurélien Joachim echter. Een vrije trap van Jens Toornstra vloog - mede door de harde wind - hoog over.

In de achtste minuut gaf Yassin Ayoub met een achterwaartse kopbal een onbedoelde assist aan Romeo Castelen. De rappe aanvaller liet zich deze buitenkans niet ontnemen en schoof de bal beheerst in het Utrechtse doel. RKC kon maar kort genieten van de voorsprong, want twee minuten later kende scheidsrechter Martin van den Kerkhof FC Utrecht een strafschop toe wegens hands van Prince-Désir Gouano. Toornstra schoot de penalty onberispelijk binnen. Na tien minuten spelen stond het dus al 1-1.

FC Utrecht sterker
In de rest van de eerste helft speelden beide ploegen rommelig. Combinaties mislukten vaak en ballen kwamen niet aan. Na ruim een kwartier spelen kreeg RKC twee kansen. Eerst voorkwam Gévero Markiet dat Kenny Anderson scoorde en even later ging een schot van Joachim voorlangs het doel van Robbin Ruiter. Aan Utrechtse zijde kregen Ayoub, Oar, Agudelo, Quesada en Toornstra kansen om FC Utrecht op voorsprong te zetten. RKC kreeg ook mogelijkheden om te scoren. De mooiste was voor Mitch Apau, maar Ruiter redde met een katachtige reactie. De ruststand was 1-1.

Tweede helft
FC Utrecht begon goed aan het tweede bedrijf. De combinaties lukten beter. In de 54e minuut eindigde een mooie Utrechtse aanval met een lobje van Agudelo op De Ridder, maar de Belg werd omringd door RKC-verdedigers en liep zich vast. Na ongeveer een uur spelen keerde RKC-doelman Jan Šeda een prachtige kopbal van Agudelo nadat hij vanaf de middenlijn was aangespeeld door Toornstra. Een minuut later scoorde Mark van der Maarel. Zijn doelpunt werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Even later kreeg Steve De Ridder nog een grote kans, maar hij schoot tegen keeper Šeda aan. Deze keerde ook nog met moeite een effectvol schot van Agudelo. Aan de andere kant voorkwam Robbin Ruiter op weergaloze wijze dat Castelen zijn tweede doelpunt maakte.

Vijf doelpunten in de laatste minuten
Het duel leek als een nachtkaars uit te gaan, maar een geweldig doelpunt in de 79e minuut van invaller Daniël de Ridder zette de wedstrijd op zijn kop. Twee minuten later werd het zelfs 3-1 voor RKC doordat Kenny Anderson uit een counter scoorde. Een minuut later was het alweer 3-2 nadat Steve De Ridder door de Waalwijkse defensie soleerde en niet faalde, oog in oog met doelman Šeda. FC Utrecht had in de 87e minuut de kans om uit een wegens hands gegeven strafschop gelijk te maken. Toornstra schoot echter op de paal.

In de 90e  minuut werd het 4-2 voor RKC door Jean-David Beauguel die een terugspeelbal van Toornstra onderschepte en doeltreffend afrondde. In de slotseconde van de wedstrijd werd het zelfs nog 5-2 voor RKC Waalwijk. Joachim maakte het doelpunt.

RKC Waalwijk - FC Utrecht (1-1) 5 -2

Toeschouwers: 5.712

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof