Sparta Rotterdam O10 – FC Utrecht O10  6-3

De eerste wedstrijd na de winterstop is gelijk een mooie en een serieuze test. We gaan op bezoek bij Sparta Rotterdam. Iedereen is weer helemaal fris na een kleine “break” en na een goede trainingsweek staat iedereen weer te trappelen omweer een wedstrijd te spelen.

Dat komt goed van pas, want Sparta Rotterdam O10 is een goede tegenstander. En dat blijkt al snel na de aftrap. Na een paar minuten aftasten is het Sparta dat de meeste kansen krijgt, en betaald zich uit in doelpunten al binnen10 minuten heeft de keeper al 2 keer de bal uit het net moeten vissen. FC Utrecht wil wel, maar kan niet echt onder de druk van Sparta uit voetballen. Als Sparta uitgeraasd is krijgt FC Utrecht ook een paar kansjes, maar de keeper van Sparta is goed bij deles. Voor rust weet ook de 3-0 nog te scoren, dat betekent dat we met een 3-0 score op scorebord gaan rusten.

In de rust is de boel weer op scherp gezet en gaan de mannen van FC Utrecht vol vertrouwen de tweede helft in. En dat is gelijk terug te zien in het spel van FC Utrecht, waar het in de eerste helft FC Utrecht was dat met de rug tegen demuur stond zijn de rollen nu omgedraaid. Door goed strijd te leveren mogen we na 10 minuten de eerste Utrechtse goal noteren. En niet veel later krijgt de rechtsbuiten van FC Utrecht het op zijn heupen, door goed door te gaan en vervolgens 2 keer te scoren.Zo komt FC Utrecht na een 4-0 achterstand dus terug tot 4-3. Een uitstekende tweede helft.Na weer een korte rustperiode kunnen we beginnen aan het laatste deel van de wedstrijd. FC Utrecht weet dat er iets te halen valt, maar Sparta wil de overwinning niet laten glippen. Door het aanvallende spel van FC Utrecht krijgt Spartameer ruimte en daar profiteren ze goed van. De stand wordt uitgebreid naar 6-3 in het voordeel van Sparta.

FC Utrecht heeft gestreden voor watze waard waren, maar komen in de laatste helft net te kort. Een leerzame en mooie voetbalpot om de tweede seizoenshelftmee te beginnen.