De voorlaatste oefenpartij in aanloop naar de start van de Eredivisie werd door FC Utrecht even verdiend als ruim gewonnen. Op Sportpark De Ebbenhorst kon Sparta Nijkerk niet op tegen de Utrechters: 1-7.

Heel even denken sommige supporters dat er bij de start van de tweede helft iets niet helemaal klopt. Want die man die bij FC Utrecht in de punt van de aanval staat, dat is toch Gévero Markiet? En dat is toch een verdediger? Ja. Maar: dat is een verdediger die ook voorin prima uit de voeten kan, zo blijkt al snel.

Zes minuten nodig
Want de tweede helft is amper zes minuten bezig, of Markiet maakt al een doelpunt. Hij zet een aanval zelf op, geeft de bal mee aan vleugelflitser Mark Diemers, kiest positie voor het doel om de voorgezette bal vervolgens handig achter ex-prof Kevin Rijnvis te werken: 0-4.

Spitsengoal
Vier minuten voor het einde van de partij doet Markiet opnieuw van zich spreken. Hij wordt aangespeeld door aanvoerder Willem Janssen en neemt de bal zo aan, dat hij meteen kan uithalen. Dat doet hij, en met succes. De 1-6 is een feit.

Jong redt de eer
Een minuut of tien eerder maakt Jaap Jong de enige Nijkerkse goal van de middag. Hij profiteert van een slippertje in de Utrechtse defensie (1-5).

FC Utrecht heer en meester
Buiten dat ene moment om, is FC Utrecht heer en meester tegen de Topklasser. De ploeg van trainer/coach Robby Alflen speelt goed voetbal, krijgt veel kansen en maakt plenty goals. En daar zitten beauty’s van doelpunten tussen. Wat te denken van de 0-2 van Nacer Barazite. Hij schiet de bal met een prachtige curve in de verre kruising. En neem dan de 0-5, die komt van de voet van Yassin Ayoub. De middenvelder beukt de bal vanaf dik twintig meter in de bovenhoek. Een plaatje van een doelpunt.

Zevenklapper
De eerste goal van de middag wordt gescoord door Jens Toornstra (0-1). Na een korte onderbreking vanwege onweer bepaalt Barazite de ruststand op 0-2. Na de break tilt diezelfde Barazite de score naar 0-3. Via Markiet (0-4), Ayoub (0-5), wederom Markiet (1-6) en opnieuw Barazite (1-7) zet FC Utrecht een zeer respectabele score neer tegen de Nijkerkse Topklasser.

Sparta Nijkerk - FC Utrecht 1-7 (0-2)
13. Jens Toornstra 0-1
36. Nacer Barazite 0-2
51. Nacer Barazite (strafschop) 0-3
53. Gévero Markiet 0-4
62. Yassin Ayoub 0-5
76. Jaap Jong 1-5
86. Gévero Markiet 1-6