Het verhaal van de thuiswedstrijd tussen de Utrechtse talenten en die van FC Groningen is eigenlijk snel verteld. Op een waterkoud en winderig Sportcomplex Zoudenbalch, met de gevoelstemperatuur zo rond het vriespunt, lieten de beide teams in het eerste bedrijf vrij weinig zien. Er werd natuurlijk hard gewerkt, maar het was geen wedstrijd om warm van te worden. In het eerste half uur waren er weinig echte kansen te noteren. Het bleef bij over en weer wat mogelijkheden. Na precies een half uur spelen kwam er leven in de brouwerij. Karim Loukili zet een fraaie combinatie op met Nick Hak. Weer terug in balbezit en na een schijntrap wist Loukili doelman Heidekamp laag en in de uiterste hoek te verschalken. Zo zet hij zijn ploeg op een verdiende voorsprong. Het was, ondanks de grote kans voor de gasten in de 40e minuut, tevens de ruststand.
Weer terug in de warmte van de kleedkamer hamerde trainer Arjan van der Laan er op om niet te verslappen. Nu was het dé gelegenheid om de tanden te laten zien en om de punten in de Domstad te houden. Er stond tenslotte wat op het spel! En dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Al snel na de hervatting was de score verdubbeld. Verantwoordelijke hiervoor was Zakaria el Bennay, die vlak voor de rust in het veld was gekomen voor Issa Kallon. FCU kreeg in de 47e minuut een corner te nemen, en de daaruit afvallende bal schoot hij beheerst binnen. Er was nog ruim een halve wedstrijd te gaan, dus van gecontroleerd uitspelen van Utrechtse kant kon nog geen sprake zijn. FC Groningen kon pas in het laatste deel van de wedstrijd meer druk naar voren geven. Toen hadden zij de aansluitingstreffer al geproduceerd via een zeer fraaie vrije trap van Kasper Oldenburger. Doelman Bodhi Prinssen moest het antwoord schuldig blijven. Ondanks dat FC Groningen ruim 20 minuten + 5 blessuretijd gelegenheid had om de gelijkmaker of nog meer te produceren lukte het hen niet. De punten bleven in de Domstad. "Al met al een verdiende overwinning." aldus Arjan van de Laan. "Na een redelijk gelijk opgaand begin kwamen wij verdiend op voorsprong. Groningen zette ons wel vrij snel vast waardoor wij niet echt in ons spel kwamen. De snelle 2-0 direct na de rust hielp ons weer verder, zonder dat we daarna veel kansen wisten te creëren. Ik heb een prima wedstrijdinstelling bij mijn spelers gezien."
FC Utrecht O19 - RVO/GC FC Groningen O19 2-1
30. 1-0 Karim Loukili
47. 2-0 Zakaria el Bennay
72. 2-1 Kasper Oldenburger