FC Utrecht O19 - RJO/ZL Roda JC A1 0-1

14 december 2013

“Wij hebben ons ongelofelijk geblameerd en zijn zwaar door het ijs gezakt. Dit komt er nou van als je niet scherp aan een wedstrijd begint, als je mentaal niet voor de volle 100%  aan de start verschijnt. Iedereen was druk om overeind te blijven en het resultaat is een 0-1 nederlaag. Verliezen kan natuurlijk altijd, maar niet op deze manier en niet van deze tegenstander. Dat wij vandaag niet in staat zijn geweest om de wedstrijd naar onze hand te zetten is een ontzettende tegenvaller”. 

Met deze korte maar krachtige analyse rondde trainer Robin Pronk in de kleedkamer van FC Utrecht O19 het 1e gedeelte van het seizoen 2013/2014 af, na de teleurstellende nederlaag die zijn ploeg te verstouwen kreeg tegen hekkensluiter RJO/ZL Roda JC A1.

In deze wedstrijd was het vooral FC Utrecht dat in de aanval was, maar dat deed de ploeg zo  matig, dat het voor Roda JC geen kunst was om tegen te houden. Want, de eerlijkheid gebiedt dat te zeggen, dat was het enige wat de Limburgers een groot deel van de wedstrijd deden. Daarmee haalden zij wel hun 1e overwinning van het seizoen binnen. Al snel in de wedstrijd komen de gasten op voorsprong. De toegekende vrije trap net buiten het strafschopgebied na een onnodige overtreding was aan Jorrit Smeets wel besteed. Hij gaf doelman Mike Havekotte het nakijken en zette zijn ploeg daarmee op een 0-1 voorsprong. FC Utrecht had het antwoord niet. Het bleef volharden in het spelen in een te laag tempo, zonder voldoende scherpte en het hanteerde veelvuldig de lange bal in plaats van voetbal te gaan spelen.

Vandaag hadden de Utrechters het dus niet. Ook niet in de 2e helft. Daarin was het spel wel wat beter, maar nog steeds niet goed genoeg om de Limburgse formatie het vuur nog meer aan de schenen te leggen. Er waren in het 2e bedrijf wat kansen te noteren, maar geen enkele Utrechtse speler was in staat de trekker over te halen. De Utrechtse ploeg leverde een moeizaam gevecht, vooral met zichzelf.

Met deze nederlaag is een goede reeks van 6 wedstrijden ongeslagen, onderbroken. Utrecht blijft 4e op de ranglijst, maar ziet de achtervolgers de achterstand verkleinen.

De komende weken is de ploeg vrij vanwege de winterstop. Op maandag 6 januari 2014 wordt de draad weer opgepakt. Op 11 januari 2014 wordt er in Volendam tegen FC Volendam A1  geoefend. Aanvang 12.00 uur.

FC Utrecht O19 – RJO/ZL Roda JC 0-1

20. 0-1  Jorrit Smeets

Opstelling FC Utrecht O19:

Mike Havekotte, Collin Seedorf, Joey Papamelodias (46. Bryan Zwart), Guido Janssen ( 65. Maarten de Lange), Sten Admiraal, Sofyan Amrabat, Gyrano Kerk, Carlos Groen (77. Max van der Doelen), Rodney Antwi, Bart Ramselaar, Hamza Boukhari 

Spelers en Staf van FC Utrecht O19 wensen u een Vrolijk Kerstfeest en een gezond 2014!

overige uitslagen en stand
Foto`s: Ron van Dongen
meer foto`s op www.rij13sportfotografie.nl

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres