Voordat FC Utrecht O19 het goed en wel in de gaten had stond de ploeg al op een 1-0 achterstand. FC Groningen wist niet hoe ze het had. De Utrechtse verdediging kon het op rechts niet houden, volgde de bal in plaats van de tegenstander en de matige voortzetting viel bij de 2e paal pardoes voor de voeten van Daniel Bouman, die dankbaar intikte. Nog 88 minuten om het goed te maken zou je zeggen, maar daarvan had de ploeg van Robert Wijnands er sowieso al 15 nodig om van de schrik te bekomen.

Wat in het vervolg wel was te zien, was dat de gasten steeds vaker het initiatief namen en daarmee Groningen in de problemen bracht. Maar dat liet zich maar niet omzetten in klinkende munt. Pas in de 22e minuut was daar de beloning. Halverwege de Groninger speelhelft kreeg Odysseus Velanas een vrije trap te nemen en dat deed hij zo snel, dat de als een bliksemschicht reagerende Mitchell van Rooijen daardoor vogelvrij op doelman Erwin Heidekamp af kon gaan. Van Rooijen faalde niet en bracht daarmee beide ploegen op gelijke hoogte.

Naarmate de 1e helft vorderde kwam Utrecht steeds beter in het spel, echter zonder zichzelf daarvoor te belonen. Dat deed FC Groningen wel. Op slag van rust stoomde de ploeg op richting het doel van Thijmen Nijhuis, daarmee de Utrechtse verdediging achteruit dwingend. En doordat de bal niet werd aangevallen was het deze keer de handige Matthijs Hardijk die Brian van der Hooff zijn hielen liet zien en de bal fraai achter Nijhuis binnen liet vallen. Een domper, zo vlak voor de rust, maar daar trokken de Utrechters zich in het vervolg weinig van aan.

Want juist in de gehele tweede helft was de ploeg de baas op het veld, liet het zien dat ze wel degelijk goed voetbal kunnen spelen. Zo'n 10 minuten na de hervatting tekende Odysseus Velanas voor de gelijkmaker. Vanaf zo'n 22 meter schoot hij de verdiende gelijkmaker binnen door een toegekende vrije trap in één tijd achter Erwin Heidekamp te schieten.
Ook daarna bleef Utrecht de bovenliggende partij, maar, zoals gezegd, de ploeg vergat zichzelf te belonen voor het goede spel. Daardoor bleef het tot in de slotfase spannend, want ook Groningen kon er nog met de volle buit van door gaan. Dat gebeurde uiteindelijk niet. Het bleef bij een puntendeling.

Een terechte puntendeling, trainer Robert Wijnands? "Nou, laat ik voorop stellen dat ik blij ben met 1 punt, zeker gezien de overige uitslagen. Maar laat duidelijk zijn dat wij vandaag het meeste recht hadden op de 3 punten. Het was jammer dat wij niet in staat waren om in de 2e helft door te drukken om zo de volle winst binnen te halen. Er zat meer voor ons in, maar dan moet je het ook laten zien. We hebben weinig weggegeven, zeker in de 2e helft, waren dominant, maar bij vlagen was het te slordig".

Door deze uitslag en de overige resultaten klimt de ploeg naar plek 3 in de rangschikking en verkeert het in gezelschap van Feyenoord O19, AZ O19 en NEC/FC Oss O19, allen met 17 punten. Volgende week komt ADO Den Haag O19 op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch, aanvang 14.30 uur. De toegang is, zoals altijd, gratis.

FC Groningen O19 - FC Utrecht O19 2-2
2. Daniel Bouman 1-0
22. Mitchell van Rooijen 1-1
41. Matthijs Hardijk 2-1
56. Odysseus Velanas 2-2