Het is FC Utrecht O19 vandaag niet gelukt om de wedstrijd tegen FC Twente O19 winnend af te sluiten. Met een ietwat geflatteerde 4-1 nederlaag werd de thuisreis weer aanvaard. Het Utrechtse doelpunt kwam op naam van Burak Burak. De aangever was Bart Ramselaar.

Trainer Arjan van der Laan was na afloop helder in zijn analyse: "De jongens hebben het in de tweede helft van deze partij goed gedaan, maar niet goed genoeg. De wedstrijd kantelde nadat wij na een uur spelen met 10 man kwamen te staan. Een overtreding van Bryan Zwart; hij zette te laat in en raakte zijn tegenstander. Tot dat moment, en zelfs daarna nog, kon het nog alle kanten op. Kijk, scoort Nick Hak zo rond de 70e minuut de gelijkmaker dan loopt het totaal anders. Nu kwam hij teveel naar de zijkant uit, verspeelt de bal en in de overname weet FC Twente wél het net te vinden en neemt zo afstand. Daar zat 'm vandaag het grote verschil."

Hij heeft daarmee wel een punt. Al weken is er een opgaande lijn te zien in het spel van zijn ploeg, maar dat wordt nog niet vertaalt in klinkende munt, in punten. En die zijn toch echt nodig om bij de eerste acht van de Nike Eredivisie te eindigen. Als dat lukt speelt de ploeg in het voorjaarscompetitie met de overige 7 ploegen een volledige competitie om het kampioenschap van Nederland. Maar dat is nu nog ver weg.

Vandaag lukte het dus niet. Ondanks de positieve spelopvatting die de ploeg uit de Domstad na ruim een half uur spelen op voorsprong bracht. Aan het einde van een aanval, opgezet vanaf de rechterkant, legde Bart Ramselaar af op Burak Burak. Zijn schot daverde in de kruising. Doelman Drommel was kansloos op de afgemeten poeier van Burak (0-1).

FC Twente wist nog voor de rust orde op zaken te stellen. In de 35e en in de 43e minuut kwamen zij tot scoren, waarmee een ruststand van 2-1 werd bereikt. Vooral de gelijkmakende goal kon de Utrechtse ploeg worden aangerekend. Doelman Bodhi Prinssen wist de Twentse inzet tot twee keer toe weg te boksen. De bal belandde na de tweede keer op de rand van het strafschopgebied bij een geheel vrij staande Hidde ter Avest en zijn kopbal viel precies onder de lat binnen. Ietwat gelukkig misschien, maar ook zulke goals tellen. Van Utrechtse kant was het bíjna, maar nét niet. Dat laatste zetje, dat voetje er net goed tegen aan krijgen, dat was er vandaag niet bij. Dat er in de slotfase nog een 4e tegengoal te noteren viel, was meer iets voor de statistieken.

VA FC Twente O19 - FC Utrecht O19 4-1
32. 0-1 Burak Burak
36. 1-1 Hidde ter Avest
43. 2-1 Ruben de Jager
72. 3-1 Saïd Mousslih
90+2 4-1 Vincent Schmidt