Na 90 minuten voetbal en een penaltyserie was het de Rotterdamse ploeg die op 1 juni a.s. de finale gaat spelen tegen PSV A1. De ploeg van trainer Robin Pronk was vandaag in staat slechts een uur lang te domineren, moest als gevolg van persoonlijke fouten terrein prijsgeven en stond uiteindelijk met lege handen.De teleurstelling na afloop van de halve finale om de Nike Cup was groot in het Utrechtse kamp.

Het 1e kwartier van de wedstrijd waren er 2 aftastende ploegen te zien, allebei op zoek naar een mogelijkheid het voortouw te nemen. Opbouwend zat het in die fase aan Utrechtse kant wel goed, beter dan bij de Rotterdammers. Dat leidde tot een aantal mogelijkheden en na 25 minuten spelen tot de voorsprong voor FC Utrecht O19. Na een uiterst fraaie combinatie, die begon bij Romano van der Stoep en via Hamza Boukhari eindigde bij Rodney Antwi, zette laatstgenoemde zijn ploeg op voorsprong. En dat was verdiend.

En drie minuten later was het weer raak voor de Utrechters. Nu begon de actie aan de rechterkant, bij Daniel van Son. Hij zette zijn tegenstander goed onder druk, veroverde daardoor de bal en bezorgde deze in de voeten van Romano van der Stoep. Hij had een vrije doortocht en zonder dralen maakte hij er 0-2 van.

Feyenoord had in de eerste helft duidelijk grote moeite om tot opbouwen te komen. Dat was een verdienste van de gehele Utrechtse ploeg. Het duurde tot de 39e minuut voordat de Rotterdammers tot een eerste echt grote kans kwam. Uit een corner werd de bal hoog over het doel van Mike Havekotte geschoten. Beide ploegen gingen rusten bij een 0-2 stand voor de Domstedelingen.

De tweede helft was het te verwachten dat Feyenoord meer zou komen. Dat zou voor Utrecht ook mogelijkheden moeten geven. En dat kwam ook zo uit. Romano van der Stoep komt in vrije scoringspositie, maar raakt de paal. De rebound is voor Daniel van Son. Zijn schot gaat jammer genoeg over. Feyenoord had nog steeds niet veel te melden. Tot in de 70e minuut. Niet kordaat genoeg ingrijpen maakt dat Mike Havekotte de bal moet lossen. Hij claimt door een Rotterdamse aanvaller te zijn gehinderd, maar daar is geen sprake van en scheidsrechter Ruperti laat doorspelen. De bal wordt door Wessel Dammers zonder aarzelen ingekopt: 1-2.

Feyenoord ruikt zijn kans en gaat in de laatste 20 minuten alles of niets spelen. En dat betaald zich uit. Simpel balverlies bij Gyrano Kerk op het middenveld leidt de Rotterdamse aanval in, die de gelijkmaker oplevert. Het is weer Wessel Dammers die het vonnis voltrekt. Hij prikt in de 74e minuut zijn tweede en Feyenoord’s gelijkmaker binnen.

FC Utrecht vergeet in de laatste fase van de wedstrijd te voetballen waardoor ze de lange bal gaan spelen. Van goed voetbal is geen sprake meer. Dat geldt voor beide partijen overigens. Vlak voor het eindsignaal gaat heel Utrecht nog door het oog van de naald als de bal tijdens een Rotterdamse aanval door Aleksandar Bjelica nog maar net met het hoofd wordt beroerd. Daardoor zeilt de bal voorlangs en wordt erger voorkomen.

Scheidsrechter Ruperti maakt er na 90 minuten + 5 minuten extra tijd een einde aan. Strafschoppen moeten de beslissing brengen. En daarin zijn de Rotterdammers iets meer bedreven. Aan Utrechtse kant falen de voor Hamza Boukhari ingevallen Cedric Badjeck en de goed spelende Sean Klaiber vanaf 11 meter. FC Utrecht ligt uit de beker.

Trainer Robin Pronk verwoordt het als volgt: “Het is jammer, als je er zo dicht bij bent en je weet de overwinning niet over de streep te trekken. Afgezien van het laatste half uur hebben mijn spelers een uitstekende prestatie neergezet, met dominant spel en druk op de tegenstander. Het is zo zonde als je al dat harde werken binnen 5 minuten teniet gedaan ziet worden. Een bekerfinale halen is toch iets speciaals; een gemiste kans op een mooie seizoenafsluiting. Het is niet gelukt. Daar zijn we zelf verantwoordelijk voor.”

RJO/FE Feyenoord O19 – FC Utrecht O19 (A1) 2-2 (0-2)
Feyenoord wns (4-3)

25’     0-1         Rodney Antwi
28’     0-2         Romano van der Stoep
70’     1-2         Wessel Dammers
74’     0-1         Wessel Dammers