FC Utrecht O19 lijdt nederlaag in Arnhem

22 november 2014
De wedstrijd tussen Vitesse O19 en FC Utrecht O19 kende twee gezichten. Voor rust waren de gasten de bovenliggende partij. Na rust ging alles mis en stond FC Utrecht aan het eind zelfs zonder één punt.
In de rust van de wedstrijd tussen Vitesse O19 en FC Utrecht O19 leek er niets aan de hand. De bezoekers stonden met 0-2 voor, doelman Smit van Vitesse was met rood naar de kleedkamer gestuurd en de thuisploeg leek rijp voor de slacht. Trainer van der Laan gaf zijn team voor de 2e helft de opdracht mee om op zoek te gaan naar de 0-3 om zodoende de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Daarvoor offerde hij een verdediger voor een middenvelder. Jimmy Spruit bleef in de kleedkamer achter en Burak Burak kwam binnen de lijnen. Hoe anders pakte het uit.
In de 2e helft was de ploeg uit de Domstad geen schim meer van de bovenliggende partij, die ze in de 1e helft was. Want ruim 20 minuten na het beginsignaal van scheidsrechter van Munster was Vitesse immers uitgeraasd en kwamen de Utrechters steeds gevaarlijker door. Dat resulteerde in de 30e minuut in een doelpunt voor Issa Kalon. Hij zette samen met Nick Hak de Arnhemse verdediging zwaar onder druk, veroverde de bal en omspeelde doelman Smit uiterst behendig. Dezelfde Smit was het, die 4 minuten later in de fout ging door dezelfde Kallon zo goed als op de doellijn neer te halen. Volgens de Arnhemmers was de bal zelfs al over de doellijn, was het dus al een goal en maximaal een gele kaart, daarmee zeggend dat de rode kaart te zwaar gestraft zou zijn. De leidsman oordeelde echter anders, waardoor de bal op de stip werd gelegd. Karim Loukili wist er wel raad mee en tekende voor de 0-2 ruststand.
Vitesse kwam herboren uit de kleedkamer. Zij gingen voor hun kans, hadden daar een halve wedstrijd de tijd voor en deze moed en lef werd beloond. Binnen 3 minuten in de 2e helft stond de aansluitingstreffer van Wellington Verloo op het scorebord. De linksback stoomde op, werd geen strobreed in de weg gelegd en kon doelman Prinssen kansloos laten. En Vitesse rook dat er meer te halen was. Uit de tussenbalans na een uur spelen was op te maken dat FCU geen raad wist met het eigen spel, maar ook geen antwoord had op dat van de Arnhemmers. Veel te slap in de duels en veel ruimte tussen de linies latend. Te veel spelers, ook zij waar je anders op rekenen kan, lieten het afweten en dat speelde de Arnhemmers precies in de kaart. Zij kregen in de 75e minuut loon naar werken. Het was wéér Wellington Verloo die voor de gelijkmakende treffer tekende. En nog was Vitesse niet verzadigd. Er was tenslotte nog een kwartier te gaan. In de slotminuut van de officiële speeltijd velde Anil Mercan het definitieve vonnis over de gasten door de winnende treffer via het been van Jelle de Lange binnen te schieten. De 8 minuten blessuretijd leverde niks op voor de bezoekers.
Arjan van der Laan: "Trainer zijn is niet altijd even leuk. Vandaag was het zo'n dag. Wij hadden met elf grote moeite tegen tien en hebben de ruimtes die er waren niet goed benut. Onze tactische wijziging in de rust pakte in de tweede helft jammer genoeg verkeerd uit. En de ploeg was niet in staat zich over de tegenslag van de snelle aansluitingstreffer heen te zetten. Mentaal knakte er iets. Wij hebben Vitesse vandaag in de wedstrijd geholpen. Op deze manier wordt een goede eindrangschikking in de winterstop moeilijk. Moeilijk, maar niet onmogelijk".

Vitesse O19 - FC Utrecht O19 3-2
30. 0-1 Issa Kallon
34. 0-2 Karim Loukili
47. 1-2 Wellington Verloo
75. 2-2 Wellington Verloo
89. 3-2 Anil Mercan