FC Utrecht O19 speelde vandaag een thuiswedstrijd tegen VA FC Twente A1. Na een matige eerste helft, trekt de thuisclub de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Via Bjelica en Antwi wordt het uiteindelijk 2-0.De wedstrijd tegen de leeftijdgenoten oet Twente werd vooral op het middenveld gespeeld. Daar lieten beide partijen zien wat ze kunnen, maar het was niet altijd even fraai of leidde niet altijd tot iets. Er werd, zeker in de 1e helft, veelvuldig balverlies geleden, zowel aan Utrechtse als aan Twentse kant. In het eerste half uur liet FC Utrecht zich meer gelden, met de nodige mogelijkheden tot gevolg. Twente’s eerste grote mogelijkheid was pas na 30 minuten spelen. Scheidsrechter Barrett liet een overtreding aan Twentse kant onbestraft. De aanval liep door en de eruit voortkomende omhaal zag er aardig uit, maar ging ruimschoots naast. Zo tegen het einde van de eerste helft was duidelijk dat er niet echt grote kansen te noteren waren. Beide partijen gingen aan de thee bij een 0-0 stand.

Na de hervatting liet de ploeg van trainer Robin Pronk zien de tegenstander onder druk te kunnen zetten. Ruim een kwartier lang had Twente niets te melden, of het moet de 1 op 1 situatie zijn die doelman Mike Havekotte in de 55e minuut bekwaam onschadelijk maakte. Daar ging een Utrechtse fout aan vooraf. Duidelijk was in die fase, dat FC Twente op zoek was naar de snelle omschakeling, om zodoende uit die counter toe te slaan en daarna de stellingen weer te betrekken. In de 60e minuut eindelijk wat reuring voorin. Na een, eigenlijk niet eens zo goed genomen, corner van Nassir el Aissati blijft de bal in het Twentse doelgebied hangen. Deze bereikt Aleksandar Bjelica, die er een solo tot op de achterlijn van maakt. Zijn schot verdwijnt via een Twents been in het doel. Utrecht staat op een verdiende 1-0 voorsprong. Het was natuurlijk nog niet gedaan, maar toch bleven de punten in Utrecht. Mede verantwoordelijk hiervoor was Rodney Antwi die zijn goede wedstrijd bekroonde met een even fraai doelpunt. Vanaf de rechterkant gaat hij er met de bal vandoor en soleert richting doelman Ruben Lucas. Antwi raakt de bal precies goed genoeg om deze in de lange hoek te  laten ploffen. 2-0 in de 77e minuut. In de eindfase is FC Twente niet bij machte om de aansluitingstreffer te produceren. Ondanks de verwoede pogingen van trainer Tempelman. Door offensief te wisselen en meer spelers naar voren te sturen probeerde hij iets te forceren. Maar het heeft niet geholpen.

FC Utrecht O19 behaald een verdiende overwinning en neemt de 5e plek steviger in handen.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het op de laatste plaats staande NAC Breda A1. Voor hen is het er op of er onder, alhoewel het één plaats hoger staande De Graafschap A1 naar FC Groningen/Cambuur A1 moet. Geen makkelijke klus voor de ploeg uit Doetinchem, aangezien FC Groningen/CambuurA1 de afgelopen weken in zeer goeden doen is.

FC Utrecht O19 (A1) - VA FC Twente A1   2-0 (0-0)
60. Aleksandar Bjelica 1-0
77. Rodney Antwi 2-0

Havekotte, Seedorf, v.d. Voort, Bjelica, Admiraal, el Aissati, v. Son (75` Bonsu), Klaiber, Badjeck (67` Kerk), Boukhari (70` Boubakari), Antwi (89` Afifi)